Περί πολιτικής ευθύνης και μηνύματα προς Δημοτική Αρχή και Διοίκηση ΑΝΕΚ από τον Ποθητό Μαγκούλια (video)

1299

Με αφορμή ένα άρθρο με τίτλο «Πολιτική ευθύνη» που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ του τέως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ποθητού Μαγκούλια, σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 είχαμε μαζί του μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ο Ποθητός Μαγκούλιας με  λόγο μεστό,σοβαρό,υπεύθυνο, τεκμηριωμένο, αλλά και με μηνύματα προς τη Δημοτική αρχή και το ΔΣ της ΑΝΕΚ, μίλησε γενικά για την πολιτική ευθύνη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δ.Διακομιχάλη να οικειοποιηθεί τα έργα της Παράταξης Ι.Γαλουζή και απάντησε στο ερώτημα  αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη Διοίκηση της ΑΝΕΚ σχετικά με την απόφαση της το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» να μετακινηθεί στον Πειραιά για συντήρηση επισκευή .Όπως είπε για το τελευταίο θέμα: Η πολιτική ευθύνη συνίσταται στον αν η απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο, έλαβε όλες τις προϋποθέσεις ,απέκλεισε εντελώς ότι δεν μπορούσε η εργασία ή οι εργασίες να γίνουν στο νησί και έπρεπε να μετακινηθεί  στον Πειραιά. Αν όλα αυτά έγιναν σωστά έχει καλώς. Εάν όμως θα μπορούσε η εργασία αυτή να γίνει στο νησί και δεν έγινε, αυτό είναι μία πολιτική επιλογή που έχει συνακόλουθα.

Τέλος ο Π.Μαγκούλιας καυτηρίασε εκφοβισμούς που επιχειρήθηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά τα πολιτικά πρόσωπα να μην παρεμβαίνουν άμεσα προσπαθώντας να περιορίσουν τις όποιες απόψεις λέγονται ή να καταπνίξουν τις όποιες απόψεις, ο κόσμος θα πρέπει  να εκφραστεί και ο πολιτικός εκεί κρίνεται να έχει το μεγαλείο να δεχθεί την κριτική

Δείτε αναλυτικότερα τα όσα ειπώθηκαν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Ο δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης  «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και τέως Πρόεδρος  του ΔΣ αρχικά επανέλαβε αυτά που αναφέρει στο άρθρο του περί πολιτικής ευθύνης λέγοντας χαρακτηριστικά:

Η εξουσία και η πολιτική ευθύνη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μόνο που η μία όψη έχει την άσκηση της εξουσίας και η άλλη όψη έχει την ικανοποίηση από την άσκηση της εξουσίας για τα καλά αποτελέσματα που φέρει ο πολιτικός και το άλλο μέρος ένα 60% είναι η πολιτική ευθύνη. Δεν  μπορεί να λέει κάποιος ότι δεν έχει πολιτική ευθύνη από τη στιγμή που ασκεί εξουσία. Είναι έννοιες σύνθετες εξουσία και ευθύνη, ευθύνη και εξουσία.

Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να γράψει αυτό το άρθρο, είπε ότι και ο ίδιος έχει πολιτική ευθύνη απέναντι των συμπολιτών που τον τίμησαν  με την ψήφο του και το 2014 και το 2019, έχει την ευθύνη να μιλάει τώρα που και τα δημοτικά συμβούλια δεν γίνονται. Για να γνωρίζει ο κόσμος ποιες είναι οι θέσεις των Παρατάξεων και των συμβούλων.

Αφορμή επίσης ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Γαλουζής για τα διάφορα έργα και η προσέγγιση που έκανε ο νυν Δήμαρχος λέγοντας ότι τελικά όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα συμπληρώνοντας:

Και εμείς ως Παράταξη με το Γιάννη Γαλουζή έχουμε πολιτική ευθύνη, δεν ευθύνονται μόνο οι άλλοι και εμείς φταίμε δεν αξιοποιήσαμε δεν προβάλαμε ,δεν μιλήσαμε και λέμε έστω και αργά από την αντιπολίτευση να αναδείξουμε τα έργα που σχεδιάστηκαν από εμάς, μελετήθηκαν από εμάς ,κάποια ξεκίνησαν από εμάς και υλοποιούνται και σε μεγάλο βαθμό έχουν τη σφραγίδα του Γιάννη Γαλουζή και της Παράταξης του. Είναι η δική μας πολιτική ευθύνη σε αυτή τη φάση.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΑΛΟΥΖΗ

Απαντώντας στο ερώτημα ότι ο νυν Δήμαρχος δεν δέχεται τα δικά σας έργα, ο Ποθητός Μαγκούλιας είπε ότι, η Παράταξη του κρίθηκε στις προηγούμενες εκλογές. Από εκεί και μετά μία σειρά έργων που έχουν γίνει και ολοκληρώθηκαν επί Δημαρχίας Ι.Γαλουζή όπως Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, οι ασφαλτοστρώσεις που ολοκληρώνονται τώρα, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός δείχνουν και τόσα άλλα δείχνουν τη δυναμική της Δημοτικής Παράταξης του Γιάννη Γαλουζή. Τώρα το τι κάνει ο κ Διακομιχάλης όσο κι αν  θέλει να παρουσιάσει κάποια έργα της Δημαρχία Γαλουζή ως δικά του ,νομίζω ότι και ο ιδιος το καταλαβαίνει ότι  δυσκολεύεται να το πει στον κόσμο. Ο κόσμος έχει κρίση, έχει μνήμη καταλαβαίνει αυτά τα πράγματα ,καταλαβαίνει αν έχει σκοπιμότητα πίσω απ’ αυτά που λέγονται .

 Ο κ. Διακομιχάλης έχει 6 ανθρώπους και έχει φτιάξει τη δομή της Παράταξης του να αποτελούνται από στρατηγούς, δεν έχει στρατιώτες. Το καταλαβαίνουμε αυτό ότι έχει μια αντικειμενική δυσκολία. Από την άλλη η πραγματικότητα δεν φαίνεται να συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Διακομιχάλη, μάλλον δικαιώνει την Παράταξη του κ. Γαλουζή και θέλει κάποια πολιτική ανδρεία να  παραδέχονται τα έργα του προηγούμενου.

Στη συνέχεια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξειδίκευσε στην ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου επί Δημαρχίας Ι.Γαλουζή.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ»

Συνεχίζοντας την ενδιαφέρουσα συνέντευξη -συζήτηση, αυτή περιστράφηκε στο τραγικό συμβάν της πυρκαγιάς και βύθισης του ¨ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» και απαντώντας στο αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στη Διοίκηση της ΑΝΕΚ ο Π.Μαγκούλιας είπε: Τώρα είναι ένα δύσκολο θέμα να διαχωρίσουμε ότι σίγουρα κάποιοι λόγοι, κάποιοι παράγοντες οδήγησαν στο αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι η ΑΝΕΚ μέχρι πρότινος είχε δύο ταχύπλοα και τώρα έχει ένα, κάποιοι παράγοντες οδήγησαν εκεί.

Τώρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες που διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος αυτού θα βρουν ότι έγινε, για αυτό ή εκείνο το λόγο. Τώρα μιλάμε καθαρά για πολιτικές ευθύνες. Είπαμε και πριν ότι δεν υπάρχει απόφαση που παίρνουν οι πολιτικοί χωρίς ευθύνη. Σε τι συνίσταται η πολιτική ευθύνη; Συνίσταται στον αν η απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο ,έλαβε όλες τις προϋποθέσεις ,απέκλεισε εντελώς ότι δεν μπορούσε η εργασία ή οι εργασίες να γίνουν στο νησί και έπρεπε να μετακινηθεί ή έλαβε υπ’όψιν ότι έπρεπε να κάνει ένα 10ωρο-15ωρο  ταξίδι ,δεν ξέρω πόσο θα κρατούσε. Λοιπόν αν όλα αυτά έγινα σωστά έχει καλώς.

Εάν όμως θα μπορούσε η εργασία αυτή να γίνει στο νησί και δεν έγινε, αυτό είναι μία πολιτική επιλογή που έχει συνακόλουθα .

Εμείς δεν λέμε ότι φταίει ο Μαγκούλιας ,ο κ. Διακομιχάλης ,ο κ. Γαλουζής, εμείς  σχολιάζουμε την απόφαση

ΟΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ

 Εμείς  σχολιάζουμε την απόφαση και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω, καλό θα είναι τα πολιτικά πρόσωπα ,όταν ένα απλός πολίτης καταθέτει μία άποψη , καλό είναι τα πολιτικά πρόσωπα να μην παρεμβαίνουν άμεσα προσπαθώντας να περιορίσουν τις όποιες απόψεις λέγονται ή να καταπνίξουν τις όποιες απόψεις, ο κόσμος θα πρέπει  να εκφραστεί και ο πολιτικός εκεί κρίνεται να έχει το μεγαλείο να δεχθεί την κριτική .Καλόπιστη ή αρνητική πρέπει να τη δεχθεί ο πολιτικός .Και όχι να επιβάλλεται ένα κλίμα, ξέρετε πολλοί λένε δεν μιλάω γιατί δεν ξέρω αύριο, μεθαύριο που μπορώ να βρεθώ. Άρα προτιμώ στόματα κλειστά ; Ούτε αυτό είναι σωστό. Κι αυτό είναι πολιτική ευθύνη ,όχι του κ. Διακομιχάλη ,γενικά αυτής της πολιτικής και των πολιτικών Παρατάξεων .

Ο Ποθητός Μαγκούλιας έκλεισε με αναφορά στην παραίτηση από το ΔΣ της ΑΝΕΚ 3 μήνες μετά την εκλογή του και πριν το τραγικό συμβάν.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

22-11-2020 Περί πολιτικής ευθύνης και μηνύματα προς Δήμαρχο και Διοίκηση ΑΝΕΚ από τον Π. Μαγκούλια