Τα 522 θεραπευτικά βότανα της γης της Καλύμνου στην ΕΡΤ 3 (video)

1933

522 διαφορετικά είδη βοτάνων βγάζει η γη της Καλύμνου,  συνθέτοντας έναν μεθυστικό από αρώματα παράδεισο. Η βιοποικιλότητα της περιοχής είναι πολύ μεγάλη.

Εκείνο που κάνει τα βότανα αυτά τόσο ξεχωριστά είναι το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δυνατά, καθώς μεγαλώνουν και επιβιώνουν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες γι’ αυτό και οι ειδικοί τα ονομάζουν «νικητές της ζωής». Ενεργοποιούν τον μηχανισμό επιβίωσής τους και αναγκάζονται να είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια και δραστικά συστατικά. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ειδικότερα στον πολύ αέρα, τον δυνατό ήλιο, το λιγοστό νερό και στο βραχώδες έδαφος, όπως εξηγούν στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε Μέρα Ελλάδα«, η φαρμακοποιός κ. Καλλιόπη Πατέλη και ο βοτανολόγος κ. Ηλίας Καμπούρης.

Τα βότανα της Καλύμνου διατίθενται σε διάφορες μορφές, ανάλογα με τον  σκοπό που εξυπηρετούν και βοηθούν πολύ σε σειρά παθήσεων, όπως είναι η χοληστερίνη, το σάκχαρο, το άσθμα, η παχυσαρκία, η ψωρίαση, η δυσκοιλιότητα κ.α.
Φυσικά καλυμνιακά προϊόντα αποστέλλονται καθημερινά σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, δεδομένου ότι οι τουρίστες που τα γνωρίζουν, στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νησί, ενθουσιάζονται και ζητούν από την κ. Πατέλη να τους τα προμηθεύει διαρκώς και στη χώρα τους

Δείτε το video της ΕΡΤ3

Τα θεραπευτικά βότανα της Καλύμνιας γης | 09/11/2020 | ΕΡΤ

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3