Αβάπορη και Αθαλάσσωτη η Διοίκηση της ΑΝΕ Καλύμνου

3605

To ερέθισμα για το σημερινό δημοσίευμα μας έδωσε φίλος αναγνώστης που μας έστειλε ένα μήνυμα με τίτλο “Αβάπορη και Αθαλάσσωτη η Διοίκηση της ΑΝΕΚ”  γράφοντας τα παρακάτω:

Στην Κάλυμνο το νησί της ναυτοσύνης , των εκατοντάδων δεινών και ξακουστών καπεταναίων ,μηχανικών και ναυτικών, όπως όλοι υπερηφανευόμαστε, δεν σας προκαλεί εντύπωση ότι τόσο ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ όσο και τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το  ΔΣ δεν έχουν καμία σχέση με τη θάλασσα; Είναι όλοι αβάποροι για να χρησιμοποιήσω ένα χαρακτηρισμό του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη αλλά και αθαλάσσωτοι αφού καμία σχέση δεν έχουν με τη θάλασσα. Δεν υπάρχει ούτε ένας για δείγμα, που να έχει σχέση με τη ναυτοσύνη.

Να είστε σίγουροί ότι έστω κι ένα άτομο στο ΔΣ αν είχε σχέση με το ναυτικό επάγγελμα θα αντιδρούσε στην απόφαση, το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” να πάει για ετήσια συντήρηση στο Πέραμα και όχι σε καρνάγιο της Καλύμνου. Θα το είχε προλάβει και το σκάφος  τώρα θα ήταν στο λιμάνι της Καλύμνου να κάνει δρομολόγια και να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και όχι στον πάτο στα Κουφονήσια.

Ένα απλό μήνυμα που περικλείει πολλές αλήθειες και δυστυχώς αναδεικνύει την ωμή πραγματικότητα που είναι απόρροια λανθασμένων επιλογών.

Και για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις να διευκρινίσομε ότι  για τη σύνθεση του ΔΣ από πλευράς αιρετών δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Όμως αυτό δεν συνέβη με την επιλογή του Προέδρου του ΔΣ που ήταν αποκλειστική πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Θα μπορούσε ο Δήμαρχος να επιλέξει για την θέση του Προέδρου ένα άνθρωπο που να έχει σχέση με τη Ναυτιλία και τις επιχειρήσεις .

Αντί αυτού επέλεξε ένα πρόσωπο που δεν διαθέτει τις ανάλογες γνώσεις, ικανότητες, δυνατότητες και που δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ένα άτομο για το οποίο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη μείζονα αντιπολίτευση και όχι μόνο, μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του Δημάρχου για την επιλογή αυτή  και το σπουδαιότερο  ότι το πρόσωπο αυτό δοκιμάστηκε στην προηγούμενη θητεία 2012-2015 και απέτυχε παταγωδώς,τόσο από πλευράς Διοίκησης όσο και διαχείρισης.

Η ΑΝΕΚ ήθελε ένα πρόεδρο εγνωσμένης αξίας και γνώστη του αντικειμένου ένα πρόσωπο που να ενώνει και όχι να διχάζει.

Αυτό δεν το έλαβε  σοβαρά υπ’όψιν ο Δήμαρχος  και δυστυχώς για την ΑΝΕΚ δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φανούν οι οδυνηρές συνέπειες αυτής της λανθασμένης επιλογής.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο αυτή τη χρονική στιγμή. Το θεωρούμε μείζον θέμα, θα ασχοληθούμε εν ευθέτω χρόνω παρουσιάζοντας αδιάσειστα στοιχεία, γιατί δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά τόσο η τραγική κατάληξη του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ», όσο και η λανθασμένη επιλογή του Δημάρχου στο πρόσωπο του Προέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΚ
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός