Ανοίγει το λιανεμπόριο και στην Κάλυμνο με την μέθοδο click-away (video)

1332

Το λιανεμπόριο ξεκίνησε  τη λειτουργία του από σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τα καταστήματα που το επιθυμούσαν, ενώ βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια ανεβάζουν ρολά από αύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. 

Για τα καταστήματα λιανεμπορίου θα ισχύει το  click-away. Πρωτόγνωρες και άγνωστες καταστάσεις και σίγουρα μέχρι να προσαρμοστούν τόσο οι καταστηματάρχες όσο και το καταναλωτικό κοινό θα υπάρξουν δυσκολίες. 

Σε γενικές γραμμές να αναφέρουμε στο τι ισχύει με την μέθοδο click-away:

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του είτε μέσα από το e-shop, το ηλεκτρονικό κατάστημα μιας επιχείρησης και πληρωμή μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών, είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τηλεφωνικής παραγγελίας από το κατάστημα και πληρωμής μέσω, αν δεν υπάρχει e-shop στη συγκεκριμένη επιχείρηση, μέσω του συστήματος POS έξω από το κατάστημα με το ασύρματο μηχάνημα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει για να μετακινηθεί ο πελάτης να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή αποστολή μηνύματος SMS από την επιχείρηση που θα αναφέρει την επωνυμία της επιχείρησης, το ΑΦΜ της, την επωνυμία του πελάτη και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορεί ο πελάτης να παραλαμβάνει την παραγγελία του. Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να πηγαίνει να παραλαμβάνει την παραγγελία του και όχι ομάδες προσώπων, ολόκληρες οικογένειες ή παρέες. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

Για το θέμα της νέας μεθόδου λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου ο φακός του kalymnos-new.gr συνομίλησε με ένα έμπειρο επιχειρηματία στο χώρο της εμπορίας ηλεκτρικών ειδών Δημήτρη Νομικάριο.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

12-12-2020 Με ειδικές συνθήκες ανοίγει το λιανεμπόριο και στην Κάλυμνο