Αρνητικές πρωτιές για την Κάλυμνο στις επίσημες ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ των 2 τελευταίων ημερών για τον κορωνοϊό

5382

Αρνητικές πρωτιές για την Κάλυμνο, στις επίσημες από τον ΕΟΔΥ ημερήσιες εκθέσεις  επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) των 2 τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα:

1.Στην ημερήσια έκθεση της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου 2020 με καταγεγραμμένα 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων ημερών ήταν 1,57 και τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 20,37

2. Στην ημερήσια έκθεση της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2020 με καταγεγραμμένα 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων ημερών ανέβηκε στο 2,71 και τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 27,16.

Για την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:.

1.Ο μέσος όρος κρουσμάτων αφορά μόνο τα διαπιστωθέντα κρούσματα  των 7 τελευταίων ημερών και καθημερινά υπόκειται σε αλλαγές.

2. Ο συντελεστής που εκτοξεύτηκε για την Κάλυμνο με τις αρνητικές πρωτιές πανελλαδικά είναι αυτός των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό.

Αυτός είναι ημερήσιος δείκτης και εξαρτάται από τα κρούσματα της συγκεκριμένης ημέρας και ΜΟΝΟ και μπορεί από την μία ημέρα στην άλλη να μηδενιστεί, να ελαττωθεί ή να αυξηθεί, χωρίς όμως να απεικονίζει τη γενική εικόνα που επικρατεί αλλά την ημερήσια

Να επισημάνουμε ότι αυτός ο αριθμός για την Κάλυμνο ουσιαστικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερος,περίπου διπλάσιος, αν για τον υπολογισμό του λαμβάνοντας μόνο ο πληθυσμός της Καλύμνου των 16.000 κατοίκων και όχι των 30.000 κατοίκων που αποτελεί το συνολικό πληθυσμό όλων των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Να σημειώσουμε ότι οι παραπάνω δείκτες αναμένεται ότι και στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ να είναι και πάλι αυξημένοι , αν ληφθεί υπ΄όψιν ότι χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν άλλα εννέα νέα κρούσματα.

 Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων ημερών έχει θέσει σε εγρήγορση τις Τοπικές Αρχές, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων και η πορεία των κρουσμάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα καθορίσει αν θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε πιο  αυστηρό lockdown