Θέσπιση”Οργανισμού για την Αξιοποίηση Ιαματικών Πόρων” στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού.

372

Το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού παρουσίασε τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μια σειρά διατάξεων, με τις οποίες επιλύεται πλήθος ζητημάτων του τουριστικού κλάδου με σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις

Η θέσπιση «Οργανισμού για την Αξιοποίηση Ιαματικών Πόρων»,

Ενδιαφέρον και για την Κάλυμνο παρουσιάζει

Η θέσπιση «Οργανισμού για την Αξιοποίηση Ιαματικών Πόρων», η οποία αποσκοπεί στην Ανάπτυξη του ιαματικού – θερμαλιστικού τουρισμού ή τουρισμού ευεξίας στην Ελλάδα.

Στις αρμοδιότητες του Οργανισμού εμπίπτουν η ολιστική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, καθώς και η ενεργοποίηση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις για λόγους ευεξίας ανήκουν στα ταχύτατα αναπτυσσόμενα είδη τουρισμού τα τελευταία χρόνια.

Ο αναμενόμενος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την περίοδο 2017-2022 είναι της τάξεως του 7,5% σε ό,τι αφορά στον τουρισμό ευεξίας, 6,4% για τις εγκαταστάσεις spa και 6,5% για τις ιαματικές πηγές. Η δε παγκόσμια αγορά ανέρχεται συνολικά στα 4,2 τρις δολάρια.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια εθνική στρατηγική για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των λοιπών φυσικών πόρων, προκειμένου να διεκδικήσει μερίδιο από τη συγκεκριμένη αγορά, στην οποίαν έως σήμερα δραστηριοποιείται υποτυπωδώς.

Δείτε ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr στις 31 Οκτωβρίου 2020 με τίτλο: “Οι θερμοπηγές της Καλύμνου συνεχίζουν να παραμένουν αναξιοποίητες” πατώντας εδώ