Κώστας Ζαϊρης για την απώλεια του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ»: Ένιωσα όπως όταν μαθαίνω ότι πέθανε κάποιος γνωστός μου.(video)

1112

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 ο πρώην Αντιδήμαρχος και μέτοχος της ΑΝΕΚ Κώστας Ζαϊρης για την πρόσφατη απώλεια του σκάφους «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ».

Ο Κώστας Ζαϊρης ο οποίος συνδέεται με μία ιδιαίτερη σχέση με την ΑΝΕΚ αφού ο αείμνηστος του πατέρας του Μιχαήλ Ζαίρης, υπήρξε ο εμπνευστής και ο ιδρυτής της Εταιρείας περιορίστηκε να αναφερθεί στο τι ένοιωσε από την απώλεια του “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος. Επίσης δεν θέλησε να απαντήσει για την  επιμονή της Διοίκησης της ΑΝΕΚ να μεταβεί το σκάφος στον Πειραιά για συντήρηση και να μην πάει σε καρνάγιο της Καλύμνου

Ο Κώστας Ζαϊρης είπε για την απώλεια του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ»: Τη δική μου άποψη για το ατύχημα δεν θα σας την πω ,γιατί δεν είμαι γνώστης ούτε ειδικός, θα σας πω μόνο ότι τη ημέρα που άκουσα για τη βύθιση του σκάφους ένοιωσα όπως μαθαίνω τελευταία στιγμή ότι πέθανε ένας συγγενής μου, ένας φίλος μου. Αυτό θα σας πω μόνο. Δηλαδή τον κόμπο στο στομάχι και το σφίξιμο που νιώθω, όπως ακριβώς όταν ακούω ότι πέθανε κάποιος γνωστός μου. Αυτό σας λέω μόνο. Τώρα για τις λεπτομέρειες δεν ξέρω. Το να καθόμαστε να ακούμε ότι το σκάφος είναι αυτή τη στιγμή στο βυθό της θάλασσας, σας είπα ακριβώς πως ένοιωσα.

Το τι θα βγει από την έρευνα και τι μεταφράζεται αυτό αν αντικατασταθεί το σκάφος ή όχι αυτό το ξέρουν αυτοί που θα βγάλουν τα πορίσματα .Εγώ σας λέω πως το βίωσα ως πολίτης της Καλύμνου ,ως μέτοχος της  Εταιρείας και δεν θέλω να το κάνω πολύ μελό, ως γιος ενός ανθρώπου που έδωσε πάρα πολλά πράγματα για να γίνει το «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και χάρηκε στη συνέχεια όταν έγιναν επιπλέον σκάφη.

Έτσι ακριβώς ένιωσα, όταν έβλεπα την ροή των ειδήσεων ότι το ΣΤΑΡ καίγεται, το ΣΤΑΡ δεν θα σωθεί, το ΣΤΑΡ βυθίστηκε, ένιωσα σαν την απώλεια ενός ανθρώπου.  

Στη συνέχεια και στο ερώτημα που του τέθηκε για την επιμονή της Διοίκησης της ΑΝΕΚ το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” να πάει στον Πειραιά για συντήρηση,  ο Κώστας Ζαίρης είπε:

Δεν το κρίνω, δεν το ξέρω αυτό, καλό είναι να μιλάνε οι άνθρωποι της θάλασσας. Το ότι έχω μία βάρκα δεν με κάνει ούτε μηχανικό  ,ούτε καπετάνιο. Σας λέω απλά όταν θα μάθουμε θα ξέρουμε ακριβώς αν έχετε δίκιο εσείς ή απέναντι πλευρά, αλλά εγώ μένω στο κομμάτι ότι η Κάλυμνος έχασε το ένα τρίτο της αναπτυξιακής δυνατότητας μέσω των πλοίων της.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

21-12-2020 Ο Κώστας Ζαίρης για το Kalymnos Star