Νεαρός παραβίασε το κρύσταλλο που προστάτευε την ανοιχτή λάρνακα του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω για να ακουμπήσει το λείψανο.

3251

Για ένα περιστατικό το οποίο συνέβη τις προηγούμενες ημέρες μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr ο Μητροπολίτης κκ. Παϊσιος.

 Όπως μας ανέφερε, νεαρός που προσήλθε στο Παρεκκλήσιο στη Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων όπου φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου Σάββα του Εν Καλύμνω, παραβίασε το τζάμι κρύσταλλο που προστάτευε την ανοικτή λάρνακα για να ακουμπήσει το λείψανο.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της πράξης του νεαρού, όμως όπως διευκρίνισε  ο Μητροπολίτης,  ο νεαρός δεν το έκανε από ασέβεια προς τον άγιο, αλλά από πίστη άνοιξε για να ακουμπήσει το λείψανο. Όμως αυτό δεν είναι σωστό.

Πρέπει να προσέχουμε γιατί ο άγιος είναι παντού στα σπίτια μας και στη ψυχή μας.

Για τη αποφυγή παρόμοιων περιστατικών έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας και η λάρνακα έκλεισε και  δεν είναι ορατό λείψανο,  χωρίς αυτό όπως λέει ο Μητροπολίτης να σημαίνει ότι το κρύψαμε ή το αφαιρέσαμε.

Δείτε το ρεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά

Νεαρός παραβίασε το κρύσταλλο που προστάτευε την ανοιχτή λάρνακα του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω,Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός