Ν. Χαρδαλιάς: Στο επίκεντρο της επιδημιολογικής παρατήρησης και ανάλυσης και το νησί της Καλύμνου. Έκκληση για συνέπεια στην τήρηση των μέτρων(video)

4946

Στη σημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον covid-19 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε αναφορά και στην Κάλυμνο μετά την έξαρση κρουσμάτων των τελευταίων 6 ημερών.

Όπως ανέφερε βρίσκεται με κάποιες άλλες περιοχές, στο επίκεντρο της επιδημιολογικής παρατήρησης και ανάλυσης. Επίσης έκανε  έκκληση για συνέπεια στην τήρηση των μέτρων

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα των όσων είπε και video

Την ίδια στιγμή υπάρχουν κι άλλες περιοχές και θέλω να σταθώ, που μας προβληματίζουν και βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημιολογικής μας παρατήρησης και ανάλυσης τις τελευταίες ώρες καθώς δεν φαίνεται να ακολουθούν τον μέσο όρο μείωσης επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Αντίθετα το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην ΠΕ Φλώρινας, στους Δήμους Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών και περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής ,καθώς και στο νησί της Καλύμνου.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση και τονίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι κάτοικοι αυτών των περιοχών ,όπως και όλοι μας ανεξαιρέτως να παραμείνουμε εξαιρετικά προσεχτικοί και να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες των εορτών. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα των Χριστουγέννων ισχύουν και για την Πρωτοχρονιά. Πιο συγκεκριμένα και την πρωτοχρονιά γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι εννέα άτομα, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10.00 το βράδυ μέχρι τις 5.00 το πρωί παραμένει σε ισχύ χωρίς εξαίρεση τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Όσον αφορά τους χώρους λατρείας, υπενθυμίζεται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά με δύο μέτρα απόσταση των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι  25 άτομα ,ενώ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς τα  50 άτομα . Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.

Ν. Χαρδαλιάς: Στο επίκεντρο της επιδημιολογικής παρατήρησης και ανάλυσης και το νησί της Καλύμνου.Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός