Ο Κώστας Ζαϊρης για τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα στην Κάλυμνο (video)

394

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 ο πρώην Αντιδήμαρχος Κώστας Ζαϊρης για ένα θέμα που απασχολεί και την Κάλυμνο, με αυτό των επικινδύνων ετοιμόρροπων κτιρίων.

Ο Κώστας Ζαίρης εκ της ιδιότητας του ως πολιτικός μηχανικός και από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή επικινδύνων ετοιμόρροπων είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος και σίγουρα όσα ανέφερε είναι πολύ ενδιαφέροντα και έχουν και ιδιαίτερη βαρύτητα.

Όπως είπε, αφορμή για να μιλήσει για το θέμα ήταν το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr για το ετοιμόρροπο κτίσμα στη Σκάφη της Χώρας Καλύμνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ως μηχανικός έχει κάνει και τη μελέτη κατεδάφισης και της ανέγερσης.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι θα μιλήσει τεχνικά και όχι πολιτικά για το θέμα των ετοιμόρροπων κτισμάτων που έχει τρία επίπεδα:

1.Το νομικό επίπεδο, ποιός μπορεί και έχει  δικαίωμα να κάνει

2, Το τεχνικό επίπεδο και το

3. Το οικονομικό που είναι και το πιο σημαντικό.

Αυτό όπως είπε που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες είναι ότι αν δεν δηλωθεί στο Δήμο, η ευθύνη παραμένει σε ίδιους τους ιδιοκτήτες.

 Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνει αίτηση προς την Επιτροπή επικινδύνων ετοιμόρροπων ή να το δηλώσει και να αναφέρει τυχόν δυσκολίες για να προχωρήσει ο ίδιος στην κατεδάφιση. 

Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που τέθηκαν, ενώ κλείνοντας επανέλαβε και επισήμανε λέγοντας χαρακτηριστικά: χτυπάω ένα καμπανάκι ότι οι ιδιοκτήτες κατ’ αρχήν αφού δεν έχουν κάνει τίποτα από αυτά που είπα, να ξέρουν ο μη γένοιτο ότι θα έχουν την ευθύνη για την όποια ζημιά γίνει .

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάςτου kalymnos-news.gr

21-12-2020 Ο Κώστας Ζαΐρης μιλάει για τα ετοιμόρροπα κτίσματα στην Κάλυμνο