Πρώτη Ποιμαντική επίκεψη Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης Κυρίου Σιλουανού στο Ντάργουιν για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

972

Του Γιάννη Καραβοκυρού

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βορείου Αυστραλίας είχε τη τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης,κύριο Σιλουανό για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του αυτής επισκέφτηκε το Ελληνικό Ορθόδοξο Σχολείο και συνάντησε μαθητές και εκπαιδευτικούς.Το συμβούλιο της Κοινότητας μας, παρέθεσε στη συνέχεια γεύμα προς τιμήν του Επισκόπου.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό,και την επομένη,Χοροστάτησε και Ιερούργησε στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Προστάτη Αγίου της Παροικίας μας,Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ,συνοδευόμενος από τον Πατέρα Ιωήλ και το συμβούλιο της Κοινότητας συνάντησε τους πιστούς στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας όπου προσφέρθηκαν κεράσματα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το συμβούλιο της Ελληνικής κοινότητας όπου συζητήθηκαν θέματα της παροικίας μας.

Αυτή η πρώτη επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης,κου Σιλουανού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις,καθώς η σεμνότητα,η απλότητα,η αμεσότητα και η Πνευματική του καλλιέργεια ακούμπησαν στις ψυχές όλων μας.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός