Σε εγκατάλειψη το νησί της Τελένδου παραμονές Χριστουγέννων (video)

3098

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020 στο νησί της Τελένδου που δυστυχώς οι εικόνες που καταγράψαμε μόνο ως απογοητευτικές μπορούν να χαρακτηριστούν και η εγκατάλειψη του νησιού είναι φανερή παραμονές Χριστουγέννων.

Η μητέρα του μοναδικού μαθητή του ΔΣ Τελένδου μας μιλά και εκφράζει το παράπονο της, που είναι και παράπονο των λιγοστών κατοίκων του νησιού τώρα το χειμώνα, ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόβλεψη ενός στοιχειώδους χριστουγεννιάτικου στολισμού, ενώ μας ξεναγεί και στους χώρους του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου.

 Όπως μας λέει το Σχολείο μετά από 3 μήνες υποσχέσεων παραμένει ημιτελές. Βάφτηκε εσωτερικά και  εξωτερικά μόνο στην πρόσοψη και σε πλαϊνούς τοίχους. Μάλιστα τα χρώματα ήταν δωρεάν της οικογένειας Κλήμη την οποία ευχαρίστησε. Τα σκουπίδια και τα άχρηστα υλικά που είναι πεταμένα στον περίγυρο του σχολείου συνεχίζουν να παραμένουν και να αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Οι απογοητευτικές εικόνες και τα παράπονα δεν αναφέρονται μόνο στην ημιτελή συντήρηση του Σχολείου και στην έλλειψη Χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Όλη η παραλία έχει γεμίσει από φύκια και οι λιγοστοί κάτοικοι προσπαθούν μόνοι τους να τα μαζέψουν.

Κλαδιά πεταμένα σε διάφορα σημεία της παραλίας και βέβαια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι τα παλιοσίδερα και τα άχρηστα αντικείμενα που μαζεύτηκαν το καλοκαίρι  μετά από επιχείρηση καθαρισμού από  Εθελοντές,  η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε να τα απομακρύνει.

Και τις απογοητευτικές εικόνες συμπληρώνουν τα βουλιαγμένα και σπασμένα σκάφη στο γραφικό λιμανάκι .

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

11-12-2020 Σε εγκατάλειψη το νησί της Τελένδου παραμονές Χριστουγέννων