Ψέριμος το ακριτικό νησί που αποτελούσε πόλο έλξης κατά την εορταστική περίοδο υψηλών πολιτικών προσώπων φέτος έμεινε ξεχασμένο.

2547

Η  Ψέριμος το ακριτικό νησί που πριν μερικά  χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης υψηλών  πολιτικών προσώπων κατά την εορταστική περίοδο, τα φετινά Χριστούγεννα έμεινε εντελώς ξεχασμένο.

Δεν γνωρίζουμε αν  φταίει το lockdowvn αλλά σίγουρα είναι το παράπονο των λιγοστών ηλικιωμένων μόνιμων κατοίκων του νησιού, που αισθάνονται ότι βρίσκονται σε εγκατάλειψη.

Την μοναξιά των λιγοστών ηλικιωμένων στην πλειονότητα τους κατοίκων  της Ψερίμου, φρόντισαν να διακόψουν  έστω και προσωρινά οι θαλασσινοί του νησιού που ασχολούνται  με την αλιεία  Ολοθούριων (δρούλων) στο Βόρειο Αιγαίο και επέστρεψαν για να κάνουν εορτές με τους δικούς τους.

 Στις 4.00 τα ξημερώματα χθες Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, η καμπάνα του ΙΝ της Παναγίας χτύπησε χαρμόσυνα  και οι λιγοστοί  κάτοικοι του νησιού προσήλθαν για να εκκλησιαστούν και να λειτουργηθούν από το εφημέριο π. Νικόλαο Κλήμη.

Η κυρά  Φωτεινή  που μένει μόνιμα στο ακριτικό νησί,, στέλνει τις ευχές της μέσω  του kalymnos-news.gr.

Βέβαια η Κυρά Φωτεινή εκφράζει και το παράπονο της που είναι και παράπονο όλων των κατοίκων ότι η  Ψέριμος το μικρό ακριτικό νησί δεν διαθέτει Ιατρό, αν και υπάρχει  ένα σύγχρονο Ιατρείο που στεγάζεται σε νεοκατασκευασμένο κτίριο.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, η πλειονότητα των 30 κατοίκων της Ψερίμου κατά τη χειμερινή περίοδο είναι ηλικιωμένοι και μπορεί η απομόνωση τους σε περίοδο κορωνοϊού να αποτελεί πλεονέκτημα, όμως η πλήρης εγκατάλειψη από πλευράς ιατρικής  φροντίδας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα .

«Δεν ζητούμε την μόνιμη παρουσία  γιατρού αλλά τουλάχιστον να επισκέπτεται την Ψέριμο μία φορά την εβδομάδα για να εξετάζει τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς» μας λέει η κυρά Φωτεινή, που αναγκάζεται ως νεότερη που είναι να φροντίζει με όσες γνώσεις διαθέτει τους συμπατριώτες της.

Μάλιστα πριν 2 μήνες,  στις 26 Οκτωβρίου 2020 έφυγε αιφνίδια ένας 53χρονος άνδρας στην Ψέριμο ,που αν υπήρχε ιατρός να του παρέξει τις πρώτες βοήθειες  ίσως να μην είχε καταλήξει.

Εμείς κλείνοντας  αξίζει  να θυμίσουμε  ότι τα τελευταία χρόνια έχουν επισκεφτεί την Ψέριμο δύο Πρόεδροι Δημοκρατίας (Κ.Παπούλιας– Π.Παυλόπουλος), δύο Πρωθυπουργοί (Α.Τσίπρας και Κ.Μητσοτάκης ως επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης) ,Υπουργοί (Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας), βουλευτές.

Φέτος κανείς και ούτε φυσικά οι τοπικοί άρχοντες  

Και όλοι ανεξαιρέτως είχαν δώσει μεταξύ των άλλων υποσχέσεων και αυτή με την κάλυψη του ακριτικού νησιού με ιατρό.

Δυστυχώς το ακριτικό νησί συνεχίζει να παραμένει χωρίς γιατρό.