Δριμεία κριτική Μιχάλη Λελέκη για ΑΝΕΚ και αιχμές για την οικονομική διαχείριση. (video)

1420

 Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης.

Ο Μιχάλης Λέλεκης εστίασε σε θέματα της ΑΝΕΚ και άσκησε δριμεία κριτική για τον τρόπο  λειτουργίας της ενώ άφησε αιχμές για την οικονομική διαχείριση

Ξεκίνησε με το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» που την περασμένη Δευτέρα αναχώρησε και ήδη βρίσκεται στο Πέραμα για δεξαμενισμό και ετήσια συντήρηση.

Όπως είπε το πλοίο έφυγε για επισκευή χωρίς να έχουν πει τι εργασίες θα κάνει και ποιο το κόστος. Θα κάνει επισκευές το πλοίο  και θα επιστρέψει χρεώνοντας την Εταιρεία κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθούσαν επί εποχής του όταν πήγαιναν τα πλοία για επισκευές,  αναφέροντας ότι υπήρχε προϋπολογισμός των εργασιών και το κόστος ήταν γνωστό εκ των προτέρων, πλην των απρόβλεπτων που θα παρουσιαζόντουσαν’.

Ήταν καυστικός  κατά της Διοίκησης για τις επισκευές λέγοντας χαρακτηριστικά: Τους φοβάμαι αυτούς τους ανθρώπους και το λέω συνειδητά ,γιατί όσες φορές έχουν πάει για επισκευή θυμάστε τι έγινε . Επί Θανάτση όταν έφυγε το καράβι σας έλεγε ότι θα στοιχίσει 100.000 ευρώ και όταν ήλθε η επισκευή ήταν 200.000 και. Τα λεφτά που ξοδεύονται στις επισκευές είναι παρά πολλά.

Κλείνοντας άφησε αιχμές για την οικονομική διαχείριση λέγοντας: Γιατί δεν κάνουμε  επιτροπή να ελεγχθεί η Εταιρεία, να ελεγχθούν όλα τα τιμολόγια.  Που πάνε τα λεφτά της Εταιρείας ;

Μίλησε για έλλειψη στην ενημέρωσης των μετόχων και εστίασε στα οικονομικά της ΑΝΕΚ επαναλαμβάνοντας : Θα πρέπει να ελεγχθεί η εταιρεία ,που πάνε τα λεφτά της. Δεν μπορεί  μία εταιρεία να δουλεύει  και να είναι μέσα. Έχουμε φύγει 10 χρόνια από την εταιρεία. Στα 8 χρόνια που ήμασταν κάναμε όλη την αναβάθμιση του «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και φτιάξαμε δύο σκάφη. Αυτών που είναι; Λείπουμε 10 χρόνια που πάνε τα λεφτά; Είναι σκοτεινά τα πράγματα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Λελέκης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

21-1-2021 Δριμεία κριτική του Μιχάλη Λελέκη για ΑΝΕΚ