Δ.Διακομιχάλης:Μήνυση κατ’ αγνώστων για πυρκαγιά στον ΧΑΔΑ και αμφιβολίες για φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από νωρίς το απόγευμα (video)

1038

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Παρασκευή πρωί 22 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης  για την πυρκαγιά στη χωματερή χθες Πέμπτη.

Ο Δ.Διακομιχάλης ξεκίνησε λέγοντας ότι στις 4.00 το απόγευμα έβρεχε. Ο φύλακας έφυγε μόλις άρχισε να σκοτεινιάζει και μετά από μία- μιάμιση ώρα ώ του θαύματος ξεκινά η φωτιά από σημείο που πρώτη φορά γίνεται .Από το σημείο που στο παρελθόν είχαν θάψει παλιά καΐκια που είχαν αποσυρθεί και είναι πολυεστερικά.

Στη συνέχεια είπε ότι υπάρχουν εύλογα ερωτήματα πως είναι δυνατόν στις 4.00 να βρέχει και είναι αδιανόητο ενώ φεύγει ο φύλακας μετά από μία ώρα να πάρει φωτιά το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως ανακοίνωσε έδωσε εντολή στο δικηγόρο του Δήμου να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, γιατί πολλά παράξενα υπήρξαν, κάτι που θα γίνει την επόμενη Τρίτη, αφού περάσει το θέμα από την Οικονομική επιτροπή.

Στο ερώτημα ότι αναρτήθηκαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν ότι η φωτιά ήταν από το απόγευμα, ο Δ.Διακομιχάλης τις  αμφισβήτησε λέγοντας χαρακτηριστικά οι φωτογραφίες μπορεί να ήταν και πριν 15 ημέρες και να αναρτήθηκαν χθες.

 Ακολούθως ο Δ.Διακομίχάλης αναφέρθηκε στην πορεία του νέου έργου Διαχείρισης απορριμμάτων λέγοντας ότι  εξασφαλίστηκε η τελευταία έγκριση και ο πλήρης φάκελος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων. Μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα υπάρχει η τελική έγκριση της μελέτης την οποία θα διαβιβάσουν στον νέο φορέα της Περιφέρειας,  ο οποίος έχει την πλήρη και απόλυτη αρμοδιότητα για την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση και θα είναι ο φορέας που θα κάνει διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου.

Μετά την έγκριση και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο θα ξεκινήσει παράλληλα και η ανακύκλωση.

Κλείνοντας τη συνέντευξη και στην επισήμανση του Μάμα Χαραμαντά ότι υπήρξαν απογευματινές φωτογραφίες στο διαδίκτυο για τη φωτιά , είπε ότι δεν αμφισβητώ,  όταν όμως φεύγει ο φύλακας ,η κατάσταση είναι νορμάλ,  αλλά το διαδίκτυο έχει και τα καλά του και τα κακά του. Το διαδίκτυο δεν είναι εκκλησία. Είναι  μία πραγματικότητα που μπορεί να είναι από προηγούμενη φωτιά .Εγώ δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ήταν χθεσινές, Κι εγώ έχω τις αμφιβολίες μου. Για αυτό έδωσα εντολή να κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων. 

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

22-1-2021 Δ.Διακομιχάλης:Μήνυση κατ’ αγνώστων για την πυρκαγιά στον ΧΑΔΑ