Επιστολή Α.Οικονόμου, πρώην Δημάρχου, εκπαιδευτικού για το Δ.Διακομιχάλη

1372

Από τον κ. Αθανάσιο Οικονόμου, εκπαιδευτικό ,πρώην Δήμαρχο Δήμου Αχελώου Νομού Καρδίτσης, λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται στο Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη την οποία παραθέτουμε:

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, υπόδειγμα εθνικής υπερηφάνειας.

Επισκέπτομαι την Κω και την Κάλυμνο από τριακονταπενταετίας, δύο και τρεις φορές το χρόνο. Είναι προορισμοί που αγάπησα πολύ, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Δυνατοί οι δεσμοί που με συνδέουν με τα δύο αυτά νησιά. Επισκέφθηκα και τις πιο απόμερες γωνιές τους, γνώρισα ανθρώπους, έκανα φιλίες. 

     Σε καθημερινή βάση παρακολουθώ τα νέα τους και την επικαιρότητα από την τηλεόραση και από το διαδίκτυο. Πριν λίγες μέρες διάβασα επιστολή του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, σχετικά με αναγραφόμενα σε υπό έκδοση βιβλίο. 

     Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση επί εικοσαετία και πλέον, και θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες απόψεις μου. 

     Έχω επαρκή ενημέρωση για το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Διακομιχάλη. Παρακολουθώ την αρθρογραφία του, τις συνεντεύξεις του, τις απόψεις και τις θέσεις του, και γενικά την όλη πορεία του. 

     Είναι άνθρωπος ο οποίος έχει ευρύτατη κατάρτιση επί θεμάτων αυτοδιοίκησης και τεράστια εμπειρία. Εργάστηκε με μεθοδικότητα και αφιέρωσε όλη του τη ζωή για το καλό της Καλύμνου. Το έργο του είναι πολύπλευρο. Η προσφορά του μεγάλη. 

     Έχει άριστη γνώση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και όλες του οι προσπάθειες  πάντοτε ήταν προσανατολισμένες στην υπεράσπιση της ελληνικότητας των νησιών, στην υπεράσπιση και στην ακεραιότητα των ελληνικών συνόρων.

     Στις 25/1/1996 ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης έπραξε το αυτονόητο. Ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ανατολική Ίμια, σε περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλυμνίων. Η ενέργειά του ήταν αυτονόητη, ήταν ενέργεια υψίστης εθνικής σημασίας. Αλλού ας αναζητηθούν τα αίτια της κρίσης στα Ίμια.

Η ιστορία δεν παραχαράσσεται.

     Ο Δημήτρης Διακομιχάλης δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την πολιτική της υποτέλειας. Και αποτελεί κεφάλαιο, όχι μόνο για την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα αλλά για την Ελλάδα.

                                                    Αθανάσιος Μ. Οικονόμου

                                                              Εκπαιδευτικός

                                                            πρώην Δήμαρχος 

                                                            Δήμου Αχελώου 

                                                            Νομού Καρδίτσης