Η εντύπωση και η πραγματικότητα-Του Ποθητού Μαγκούλια

1600

Η καταφυγή της Δημοτικής Αρχής στη Δικαιοσύνη, μέσω της κατάθεσης μήνυσης κατ’ αγνώστων δραστών , ως φυσικών ή ηθικών αυτουργών , ή όποιου δράστη προκύψει από τις έρευνες των αρμοδίων αρχών, δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η δημοτική αρχή σχετικά με το θέμα του ΧΑΔΑ αλλά και το συνολικότερο αδιέξοδο της που προκύπτει από την αδυναμία έστω και της απλής διαχείρισης της καθημερινότητας.

Τα αδιέξοδα αυτά επιχειρεί να καλύψει με «εντυπωσιακές» αλλά εντελώς αναποτελεσματικές επιλογές, όπως η υποβολή μήνυσης. Η δημοτική αρχή εμφανίζεται σκληρή και άτεγκτη ως προς το συγκεκριμένο θέμα αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει αναλάβει
συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση επίλυσης του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Η κατάθεση μήνυσης ενώ δεν αποτελεί λύση, προκαλεί όμως την εσφαλμένη εντύπωση ότι λαμβάνονται σθεναρά μέτρα. Έτσι αποσπά την προσοχή από τα πιο σύνθετα μέτρα που είναι πραγματικά αναγκαία.

Αργά ή γρήγορα , βέβαια ,εντελώς νομοτελειακά, θα αναγκαστεί να παραδεχθεί και να ακολουθήσει – στο συγκεκριμένο ζήτημα- τις επιλογές της δημοτικής αρχής του Γιάννη Γαλουζή, αλλά μέχρι τότε το πρόβλημα θα υφίσταται.

Ποθητός Μαγκούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου