Μήνυση κατέθεσαν οι Δ.Διακομιχάλης και Γ.Θανάτσης κατά Μιχάλη Λελέκη ζητώντας την αυτόφωρη διαδικασία «αλλά.. επί ματαίω» !

4236

Μήνυση-έγκληση κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή  22 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γεώργιος Θανάτσης κατά του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συυμβουλίου Μιχάλη Λελέκη με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 στο kalymnos-news.gr.

Η συνέντευξη αυτή αναρτήθηκε στο site της εφημερίδας μας χθες βράδυ Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2021 με τίτλο “Δριμεία κριτική Μιχάλη Λελέκη για ΑΝΕΚ και αιχμές για την οικονομική διαχείριση” που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

 Από την ΑΝΕΚ σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στις 3.40 το απόγευμα, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr υποβλήθηκε μήνυση-έγκληση κατά Μιχαήλ Λελέκη και όχι μηνυτήρια αναφορά. Καμία σύλληψη δεν έγινε, δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία γιατί δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις και δε ορίστηκε από τον Εισαγγελέα τακτική δικάσιμος όπως ανακριβώς αναφέρονται στο δελτίο τύπου της ΑΝΕΚ.

Ο Μιχάλης Λελέκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το ΑΤ Καλυμνίων στις 2.00 σήμερα μεσημέρι και  προσήλθε αυτοβούλως Ενημερώθηκε για τη μήνυση ,διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις  για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Κω και αποχώρησε χωρίς καν να κληθεί να καταθέσει.

Ο Μιχάλης Λελέκης εξερχόμενος από το ΑΤ Καλυμνίων έκανε στο kalymnos-news.gr την παρακάτω δήλωση:

Προσήλθα στο ΑΤ Καλυμνίων για τη μήνυση που μου έκαναν ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτσης για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση για όσα είπα στη συνέντευξη. Θέλανε να κινηθεί η  αυτόφωρη διαδικασία αλλά δεν τους βγήκε. Είπα πράγματα που θα λέω κάθε μέρα. Δεν είπα κάτι που είναι ψέμα. Αυτά πιστεύω. αυτά λέω . Και στέλνω το μήνυμα ότι τον Λελέκη δεν τον εκφοβίζουν  ούτε οι μηνύσεις τους, ούτε τίποτα. Αυτά που έλεγαν για την ποινικοποίηση της πολιτικής το κάνουν οι ίδιοι και φοβερίζουν  με μηνύσεις για να μην μιλά ο κόσμος. Καλώ τον κόσμο να μιλάει ελεύθερα, να λέει τις αλήθειες  και να μην φοβάται κανένα.