Να βοηθήσουν οι αρχές να παραμείνει το «ΜΑΝΙΑΪ» στο δρομολόγιο Ψερίμου ζητούν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού(video)

1465

Το «Μανιάϊ» είναι το σκάφος που έχει συνδέσει το όνομα του με την ακριτική Ψέριμο και έχει γράψει τη δική του ιστορία. Αποτελεί ένα εμβληματικό σκάφος που εδώ και πολλά χρόνια συνδέει με τα δρομολόγια του,  την Ψέριμο με την Κάλυμνο χειμώνα και καλοκαίρι.

 Είναι το σκάφος που εκτός τους επιβάτες που μεταφέρει , εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού με μεταφορές ειδών διατροφής, διαφόρων πακέτων και κάθε είδους υλικό πρώτης ανάγκης στο ακριτικό νησί.

Κατά τη σημερινή μας επίσκεψη στη Ψέριμο οι κάτοικοι του νησιού μας εξέφρασαν την ανησυχία τους σε περίπτωση που τη γραμμή Κάλυμνος- Ψέριμος και αντίστροφα αναλάβει κάποιο άλλο σκάφος ,αφού κάθε χρόνο προκηρύσσεται η γραμμή από το ΥΝΑΝΠ.

Όπως μας εξήγησαν, μπορεί κάποιο νεότευκτο σκάφος να διεκδικήσει και να κερδίσει τη γραμμή, όμως υπάρχει η περίπτωση το σκάφος αυτό να μεταφέρει μόνο επιβάτες και να μην έχει τη δυνατότητα μεταφοράς υλικών.

Η μεταφορά υλικών από το σκάφος που θα εξυπηρετεί τη γραμμή αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους κατοίκους.

Το «ΜΑΝΙΑΪ» εκτός του ότι είναι το σκάφος που για πολλά χρόνια εξυπηρετεί την Ψέριμο χειμώνα, καλοκαίρι, έχει και τις δυνατότητες που θέλουν οι κάτοικοι του νησιού.

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι του νησιού κάνουν έκκληση στις αρχές της Καλύμνου να στηρίξουν και να βοηθήσουν ώστε η γραμμή να συνεχίσει να εξυπηρετείται από το Μανιάϊ

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

8-1-2021 Να βοηθήσουν οι αρχές να παραμείνει το «ΜΑΝΙΑΪ» στο δρομολόγιο Ψερίμου