Ο τέως Δήμαρχος Ι.Γαλουζής «αδειάζει» το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη για τα απορρίμματα της Ψερίμου. (video)

959

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής εστιάζοντας στο θέμα των απορριμμάτων που έχουν σωρευτεί στην  Ψέριμο «αδειάζοντας» το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη για τις δικαιολογίες που πρόβαλε ρίχνοντας τις ευθύνες σε άλλους. Επίσης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα που έγιναν επί δημαρχίας του στη Ψέριμο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ

Ο Γιάννης Γαλουζής ξεκίνησε λέγοντας ότι  ο Δήμαρχος ακολούθησε τακτική με συνεντεύξεις αντί να φροντίσει να δώσει λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε . Δεν φρόντισε οι Υπηρεσίες του να μεταβούν και να μεταφέρουν τα απορρίμματα από την Ψέριμο για ένα χρονικό διάστημα που ξεπερνά και τους 8 μήνες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το πρόβλημα γεννήθηκε από δική τους υπαιτιότητα και δεν μπορούν να πουν ότι δεν υπήρχαν σκάφη για τη μεταφορά. Αυτό που ακριβώς κάνει τώρα με χρήματα λόγω covid-19, που επιταχύνουν τις διαδικασίες και αναθέτει στην ΑΝΕΜ να μεταφέρει τα οχήματα για να πάρουν τα σκουπίδια. Και επειδή μας κατηγορεί ότι δεν κάναμε τίποτα, έρχεται τώρα να ακολουθήσει  προς το χειρότερο σήμερα, την  τακτική τη δική μας. Κατηγορεί την τακτική  τη δική μας, αυτή που επιλέγει να κάνει σήμερα  λιγότερα και σε χειρότερη κατάσταση.

Δημιούργησε ένα τεράστιο πρόβλημα, χρειάζονται πάνω από 50 φορτηγά, δεν έκανε τίποτα, αγανάκτηση τεράστια των κατοίκων και αντί να αναλάβει τις δικές του ευθύνες επιρρίπτει ευθύνες στη Δημαρχία Γαλουζή ότι δεν έκανε τίποτα για την Ψέριμο.

Η Δημαρχία Γαλουζή για τη διαχείριση των σκουπιδιών έκανε τα εξής:

1.Υπήρχε μία ανοιχτή χωματερή, μία εστία μόλυνσης και καύσης απορριμμάτων . Την αποκαταστήσαμε με βάση τα προβλεπόμενα σχέδια, την περιφράξαμε και σταμάτησε να καίει.

2. Δημιουργήσαμε ένα προσωρινό σημείο ,σταθμό μεταφοράς, που θα ήταν και το πράσινο σημείο ανακύκλωσης που προβλέπεται για την Ψέριμο και όπου θα έμεναν τα σκουπίδια μέχρι να μεταφερθούν στην Κάλυμνο.

3, Η συχνότητα μεταφοράς των απορριμμάτων την χειμερινή περίοδο ήταν μία φορά το 15νθήμερο και μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι.

Τώρα μας λέει το χειμώνα μία φορά το μήνα και ανά 15 ημέρες το καλοκαίρι.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΝΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Στη συνέχεια ο Γιάννης Γαλουζής καυτηρίασε την τακτική του Δ.Διακομιχάλη ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, λέγοντας  χαρακτηριστικά:’

 Η  τακτική του κάθε φορά που ζορίζεται είναι να βγαίνει και να λέει δεν φταίμε εμείς, αλλά φταίνε οι πολίτες ,φταίει ο Γαλουζής και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να ξεχνά ότι ήταν Δήμαρχος τρεις θητείες πριν και μία τώρα τέσσερις. Ήταν 12 χρόνια πριν Δήμαρχος και άλλα τέσσερα τώρα δεκαέξι.

Να ξεχνά ότι εκείνος στην πλάτη του φέρει το μεγαλύτερο φορτίο του Δήμου. Κι αν ο Δήμος σήμερα και η κοινωνία μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση με τα όποια προβλήματα, έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, την έχει εκείνος  γιατί  έχει διοικήσει περισσότερο από όλους.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΨΕΡΙΜΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΑΛΟΥΖΗ

Ακολούθως ο Γιάννης Γαλουζής μίλησε για το τι έγινε στην Ψέριμο επί Δημαρχίας του, αναφέροντας:

1. Το επιπρόσθετο δρομολόγιο με ταχύπλοο για τους θερινούς μήνες που έδωσε ανάπτυξη στο νησί.

2. Η τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου με έξοδα του Γιάννη Χαλίκου σε αγαστή συνεργασία με τις Υπηρεσίες  του δήμο.

3. Ολοκλήρωση του Ιατρείου της Ψερίμου.

4. Παραχώρηση του όροφο του Ιατρείου στο Λιμεναρχείο και την Αστυνομία και ίδρυση φυλάκιου.

5. Η εγκατάσταση και λειτουργία της αφαλάτωσης

Δείτε τα όσα αναλυτικά  είπε ο Γιάννης Γαλουζής, στο  ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο  Μάμας Χαραμαντάς

19-1-2021 Ο Ι.Γαλουζής "αδειάζει" το Δήμαρχο για τα απορρίμματα της Ψερίμου