Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 το «τελευταίο αντίο» στο Γιώργο Αυγουστίνο

1223

Αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021,το «τελευταίο αντίο» στο Γιώργο Αυγουστίνο.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού  στην Πόθια στις 1.00 το μεσημέρι και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Μάμμα και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ο Γεώργιος Αυγουστίνος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη  6 Ιανουαρίου 2021,στις 1.00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλύμνου όπου νοσηλευόταν.

Ο Γεώργιος Αυγουστίνος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1936, σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Δίδαξε ως καθηγητής σε Γυμνάσια της Καλύμνου και διετέλεσε Γυμνασιάρχης στο 1ο Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε  το έτος 2000.

Παντρεμένος με την Όλγα Αυγουστίνου Ρήγα  απέκτησαν τρία εξαιρετικά κορίτσια την Ουρανία, τη Νομική και τη Λαμπρινή. Είχε τρία εγγόνια και τρία δισέγγονα. Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης και καλός πατέρας.

Ο εκλιπών ήταν αγαπητός στην Καλυμνιακή κοινωνία, κοινωνικός, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, με  χιούμορ, έτοιμος και πρόθυμος να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει  τους συμπολίτες του.

Αγαπητός σε συναδέλφους και μαθητές τους ,ήταν ένας πραγματικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ, όπως τον φώναζε όλη η Κάλυμνος .

Είχε μία ιδιαίτερη αγάπη στις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν είναι τυχαίο ότι στο σύνολο τους ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν στην περιοχή ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά ,ενώ το σεβόντουσαν και τον εκτιμούσαν

Από το Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη στάλθηκε στην οικογένεια του εκλιπόντος η πιο κάτω συλλυπητήρια επιστολή
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός