Ένα σχόλιο για την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Κάλυμνο!-Tου Γιώργου Κασσάρα*

1689

Του Γιώργου Κασσάρα,πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου

Και όμως οι Καλύμνιοι έχουμε τη δύναμη και οφείλουμε να κάνουμε το νησί μας ασφαλές νησί!

Το παρακάτω γράφημα μου το απέστειλε, από ενδιαφέρον, φίλος καθηγητής Στατιστικής και αποτυπώνει την εμφάνιση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου,  βασικά όμως αναφέρεται στο νησί μας, την Κάλυμνο .

Παρατηρούμε,  ότι τον Οκτώβρη είμαστε σχεδόν με μηδενικά κρούσματα, τον Νοέμβριο έχουμε αύξηση, στις γιορτές των Χριστουγέννων εκτίναξη και με την έναρξη του Φεβρουαρίου εκτόξευση… 

Είναι κρίμα για το νησί μας, τους κατοίκους του, τους επαγγελματίες του, τους απόδημους, που λαχταρούν να μας επισκεφθούν και για εμάς που ανυπομονούμε να τους υποδεχθούμε.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς την αναγκαία στήριξη, δεν έχει ανεξάντλητες δυνατότητες και τα εμβόλια δυστυχώς αργούν …

Οφείλουμε επομένως  να κάνουμε υπομονή, να συγκρατηθούμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής, των αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού.  

 Ο καθένας να προσέχει τον εαυτό του και να νοιάζεται και για τους γύρω του. Ο τόπος μας είναι μικρός και έχουμε τη δυνατότητα με υπομονή σύνεση και σωφροσύνη να μείνουμε όρθιοι και να γίνουμε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.