Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για το Γ.Θανάτση από τον Εισαγγελέα. Τζάμπα οι πανηγυρισμοί του Προέδρου της ΑΝΕΚ!

1351

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για το Γ.Θανάτση στη δίκη την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανοαυρίου 2021, άσκησε ο Εισαγγελέας οπότε και η υπόθεση, με κατηγορούμενο τον Γ. Θανάτση μετά από μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Δημητρίου Καρδούλια, θα εκδικαστεί ξανά ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Να σημειώσουμε ότι ο Γ.Θανάτσης από την περασμένη Παρασκευή, με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα  στο fb πανηγύριζε για την αθωωτική απόφαση. Βέβαια δεν του έφτανε αυτό, αλλά άφηνε υπονοούμενα χρησιμοποιώντας προσβλητικές και υβριστικές εκφράσεις .

Σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 μεσημέρι, η ΑΝΕΚ εξέδωσε δτ που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Βέβαια στην περίπτωση Θανάτση ίσχυσε η “απειλητική προειδοποίηση” που εκτόξευσε χθες Κυριακή το μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΚ Νικήτας Γιαννικουρής κατά του συνεργάτη της  εφημερίδας  Μάμα Χαραμαντά « Λίγα τα λόγια σας. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» .

Πράγματι στην περίπτωση αυτή,αυτό ίσχυσε για τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ. Τζάμπα οι πανηγυρισμοί του

Δεν είναι η πρώτα φορά που ο Γ.Θανάτσης με περισσή επιπολαιότητα βιάζεται να πανηγυρίσει.

 Απλά να θυμίσουμε το δελτίο τύπου που έβγαλε πριν μερικές ημέρες όταν μιλούσε για σύλληψη Λελέκη και για ορισμό τακτικής δικασίμου από τον Εισαγγελέα  σε μήνυση που υπέβαλε, αναφορές που ήταν ψευδείς.

Από το δικηγόρο Δημήτριο Καρδούλια εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου το οποίο παραθέτουμε και που αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας άσκησε ήδη ΕΦΕΣΗ κατά της απόφασης, οπότε και η υπόθεση, με κατηγορούμενο τον κ. Θανάτση θα εκδικαστεί ξανά ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΙΑΣ
       ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  ΠΑΡ’ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

ΑΜ: 77 ΔΣ Κω – τηλ: 2243050384
   Ενορία Χριστού  – ΚΑΛΥΜΝΟΣ
email: dkardouliaslaw@gmail.com
Κάλυμνος, 1η Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω, μηνυτήρια αναφορά μου κατά του κατηγορουμένου Γεωργίου Θανάτση, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της ΑΝΕΚ.


Η ΑΝΕΚ, δηλ. ο κ. Θανάτσης, απέστειλε σήμερα σχετικό Δελτίο Τύπου, με το οποίο όχι μόνο παρουσιάζεται μία διαστρεβλωμένη εκδοχή των γεγονότων, αλλά για ακόμα μια φορά, προβαίνει σε προσωπικές και υβριστικές επιθέσεις εναντίον μου. Προφανώς, κάποιοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα με εκφοβίσουν και θα σταματήσω να προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για προδήλως παράνομες και παράτυπες, κατά τη γνώμη μου, συμπεριφορές, που πλήττουν τα οικονομικά συμφέροντα και το κύρος της ΑΝΕΚ, της οποίας είμαι μέτοχος. Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν …!


Τα γεγονότα έχουν ως ακολούθως, και όχι όπως παρουσιάζονται στο πιο πάνω Δελτίο Τύπου:


Για τη δίκη αυτή μου επιδόθηκε κλήση από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, προκειμένου να καταθέσω ως μάρτυρας – μηνυτής.  
Με την ιδιότητα του μάρτυρα εμφανίστηκα ενώπιον του Δικαστηρίου, ως είχα υποχρέωση εκ του νόμου, οπότε έκπληκτος διαπίστωσα κάτι πρωτοφανές για τα δικαστικά χρονικά: Ενώ ήταν αυτονόητο να καταθέσω στη συγκεκριμένη δίκη και μου είχε επιδοθεί σχετική κλήση απ’ την Εισαγγελία, το όνομά μου, κατά περίεργο τρόπο, δεν είχε αναγραφεί στο κλητήριο θέσπισμα που είχε επιδοθεί στον κατηγορούμενο κ. Θανάτση, με συνέπεια δικονομικοί λόγοι να εμποδίζουν την εξέτασή μου εκείνη την ημέρα.

 
Το Δικαστήριο είχε την ευχέρεια να διακόψει τη διαδικασία εκείνη την ημέρα και να επανέλθει σε λίγες ημέρες, ώστε να μπορεί να με εξετάσει, κάτι, όμως, που δεν συνέβη, εσφαλμένα, κατά την γνώμη τη δική μου και έγκριτων συναδέλφων – νομικών.

Ο κατηγορούμενος κ. Θανάτσης και η υπεράσπισή του ερωτήθηκαν σχετικά απ’ το Δικαστήριο, αν δηλ. θα συναινούσαν στην εξέτασή μου, εκείνοι, όμως, όχι μόνο δεν συνήνεσαν, αλλά αρνήθηκαν πεισματικά την εξέτασή μου!!!

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου της ΑΝΕΚ να εξηγούσαν στην κοινή γνώμη για ποιο λόγο έδωσαν λυσσαλέα κυριολεκτικά μάχη για να μην επιτραπεί η εξέτασή μου. Εφόσον ο κ. Θανάτσης ήταν βέβαιος για την αθωότητά του, γιατί φοβόταν και δεν ήθελε επουδενί την κατάθεσή μου; Καμία, όμως, εξήγηση επ’ αυτού! Φαίνεται, προφανώς, ότι «ο ουρανός δεν ήταν τόσο καθαρός», ώστε να μην φοβάται τις αστραπές!!!


Ασφαλώς, τη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα της εξέτασής μου ή μη, ακολούθησε μία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραγόντων της δίκης και εμού ως μηνυτή, σε τόνο όχι και τόσο σπάνιο για ποινικά ακροατήρια. Εκτός αν ο κ. Θανάτσης απαιτούσε να υποκλιθώ στις απόψεις του ιδίου και της υπεράσπισής του και να παραμείνω σιωπηλός. 

 
Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, ο κ. Θανάτσης έσπευσε απρόκλητα να με υποτιμήσει, μέσω αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για τάχα «υστερισμούς» μου, για «πάτρωνες» και άλλα τέτοια φαιδρά. 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, που τόσο βάναυσα επλήγη απ’ το Δελτίο Τύπου της ΑΝΕΚ, θέτω υπόψη σας και τα εξής:
-Ο αξιότιμος κος Εισαγγελέας της Έδρας δεν είχε την ίδια άποψη με τον κ. Θανάτση για την αθωότητά του και γι’ αυτό ζήτησε την καταδίκη του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο ίδιος Εισαγγελέας άσκησε ήδη ΕΦΕΣΗ κατά της απόφασης, οπότε και η υπόθεση, με κατηγορούμενο τον κ. Θανάτση θα εκδικαστεί ξανά ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου. Στη δίκη αυτή ο κ. Θανάτσης θα υποστεί τη βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας και με τη δική μου εξέταση, ως μάρτυρα.  

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα επιληφθεί η αρμόδια Επιθεώρηση Δικαστηρίων του Αρείου Πάγου των «λαθών» και των «παραλείψεων» που συστηματικά φαίνεται να ανακύπτουν σε ποινικές υποθέσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα για να διαπιστωθεί «τι επιτέλους συμβαίνει» και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις.  


Τα όσα ανάρτησε με μειωτική για το πρόσωπό μου διάθεση ο κ. Θανάτσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να είναι βέβαιος ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δίκης, τη δαπάνη της οποίας καλό θα ήταν να μην επιβαρυνθεί, για άλλη μια φορά, η ΑΝΕΚ, δηλ. ο Καλυμνιακός λαός και οι μέτοχοί της. 

Όσο για τις σε βάρος μου αναφορές τους “…όπου πρέπει”, ας γνωρίζουν ότι «και οι αναφέροντες, αναφέρονται», όπως «και οι μηνυτές, μηνύονται».Εύχομαι τα παραπάνω να μην διατάραξαν την θριαμβευτική (έναντι μου) διάθεση του Δρ Θανάτση. 

Από το δικηγορικό Γραφείο

του Δημητρίου Καρδούλια