Αθωωτική απόφαση για Καπετάνιο και Γ.Θανάτση από το Τριμελές Εφετείο για υπόθεση που αφορούσε σε παραποίηση ημερολογίου του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» στις 22 Αυγούστου 2013.

1367

Από την ΑΝΕΚ εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου που αφορά στην αθωωτική απόφαση από το  Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Πλημμελημάτων , μεταβατική έδρα Κω, στη δικάσιμο χθες Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021  για τον Καπετάνιο του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» και το Γ.Θανάτση για υπόθεση που αφορούσε σε παραποίηση ημερολογίου του σκάφους στις 22 Αυγούστου 2013

Παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου:

Να θυμίσουμε ότι το κατηγορητήριο αφορούσε πράξη που έγινε στις 22 Αυγούστου 2013 όταν Πρόεδρος της ΑΝΕΚ ήταν και πάλι ο Γεώργιος Θανάτσης και στο ημερολόγιο του σκάφους «Κάλυμνος ντόλφιν» υπήρξε παραποίηση στην αναγραφή βλάβης. Το συμβάν διαπιστώθηκε από το Λιμεναρχείο Καλύμνου και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω ασκήθηκε ποινική δίωξη στον καπετάνιο για πλαστογραφία  μετά χρήσεως και στον τότε Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη.

Το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω που εκδίκασε τη υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδίκασε  τον καπετάνιο για πλαστογραφία μετά χρήσεως και τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιώργο Θανάτση για ηθική αυτουργία στην πράξη, με επιβολή ποινής από 7 μήνες φυλάκισης με αναστολή σε έκαστο

Από τους κατηγορούμενους υποβλήθηκε έφεση και ως ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 14 Οκτωβρίου 2020 . Τότε ζητήθηκε αναβολή από τη συνήγορο του συγκατηγορουμένου του με την αιτιολογία της μη κανονικής κλήτευσης του.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα και όρισε νέα δικάσιμο για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στην μεταβατική έδρα στην Κω.

Όπως προαναφέραμε η υπόθεση εκδικάστηκε χθες Τετάρτη και το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση και για τους δύο κατηγορούμενους.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός