Διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών νομιμοποίησης κατοχής αρχαίων αντικειμένων-κινητών μνημείων.

728
φωτο αρχείου

Στην Κάλυμνο παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλη ανησυχία και αυξημένο ενδιαφέρον αναφορικά με τη διαδικασία αναγνώρισης νομίμου κατοχής αρχαίων αντικειμένων που προέρχονται από τη θάλασσα, εξαιτίας των συχνών κατασχέσεων που διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου.

Στην Κάλυμνο υπάρχουν στην κατοχή ιδιωτών αρκετά τέτοια αντικείμενα, τα οποία αποτελούν οικογενειακά κειμήλια και χρησιμοποιούνται ως στολίδια στα σαλόνια των οικιών τους. Κυρίως πρόκειται για αμφορείς, τα κατεξοχήν μεταφορικά αγγεία της αρχαιότητας για κρασί, λάδι, αλίπαστα και ξηρούς καρπούς, αλλά και άλλα είδη αρχαίων αντικειμένων. προερχόμενα από ναυάγια πλοίων.

Το  kalymnos-news.gr έλαβε από το  Τμήμα Ερευνών Αρχαιολογικών Έργων και Τεκμηρίωσης, Δημοσίευσης και Αρχείου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων επιστολή για τη σωστή υποβολή δικαιολογητικών για αίτηση κατοχής – κινητών μνημείων, μαζί με υπόδειγμα της αίτησης-δήλωσης, καθώς και ενδεικτικές φωτογραφίες αντικειμένων, όπου απεικονίζεται ευκρινώς το περίγραμμα τους, όπως επίσης το εσωτερικό τους όταν υπάρχει διακόσμηση.

Τα παραθέτουμε παρακάτω για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων: