Επιστολή Επάρχου προς τον Υπουργό Υγείας για το θέμα εμβολιασμών στην Κάλυμνο και πρόταση για επίσπευση.

981

Με επιστολή του ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής που απευθύνει στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στο Διοικητή τςη 2ης ΥΠΕ και στους βουλευτές του Νομού, αναφέρεται στο θέμα των εμβολιασμών στην Κάλυμνο.

Ο Έπαρχος αφού εκθέτει την κατάσταση στο νησί της Καλύμνου, ζητά  ενημέρωση για τα εξής :

1.Πότε  πρόκειται να λειτουργήσει στην Κάλυμνο το εμβολιαστικό κέντρο με τα εμβόλια της ASTRA ZENECA  για την ηλικιακή  ομάδα  60-64,

2.Εάν θα υπάρξει πρόβλεψη για τις ευπαθείς ομάδες  και αν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί προτεραιότητα στην περιοχή μας λόγω συνθηκών.

3. Εάν έχει  διευθετηθεί το θέμα του εμβολιασμού των ασθενών  που βρίσκονται σε κατάκλιση  , ποιος θα τους εμβολιάσει και πότε.

Τέλος προτείνει  ως την πιο ενδεδειγμένη και  ριζική λύση, για περιοχές όπως η δική μας,  δηλαδή νησιά  με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, συγκεκριμένο πληθυσμό   και ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες , να επεκταθεί το πρόγραμμα  που εφαρμόζεται στα νησιά με πληθυσμό μέχρι 1000 κατοίκους, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα  όσον αφορά την υγεία  των κατοίκων  και να δοθεί μια ελπίδα  διεξόδου από την διαφαινόμενη  οικονομική καταστροφή και εγκατάλειψη του τόπου.

Παραθέτουμε αυτούσια τη επιστολή
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός