Ι.Γαλουζής: Χαιρόμαστε για το αίσιο τέλος στην ασφαλιστική κάλυψη του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ».Δικιά μας η επιλογή της Ασφαλιστικής. Έχουμε πρόταση για την αντικατάσταση του. (video)

1131

Με αφορμή την θετική εξέλιξη στην ασφαλιστική κάλυψη με 750.000 ευρώ του σκάφους «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» της ΑΝΕΚ που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εν πλω από Κάλυμνο προς Πειραιά την 1 Νοεμβρίου 2020, στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 .

Ο Ι.Γαλουζής ξεκίνησε λέγοντας « Χαιρόμαστε για το αίσιο τέλος, βέβαια δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει ,ήταν κάτι που περιμέναμε»

Δικαιολογώντας αυτή την επισήμανση “βέβαια δεν ήταν κάτι που μας εκπλήσσει ήταν κάτι που περιμέναμε, ανέφερε ότι όπως είχαν πει στο δελτίο τύπου που είχαν βγάλει τότε, το σκάφος ήταν ασφαλισμένο σε μία καλή Ασφαλιστική εταιρεία ,Αγγλική και μάλιστα με ένα σημαντικό ποσό και πήραμε αυτή τη στιγμή, το μέγιστο που μπορούσε να πάρει η Εταιρεία όσον αφορά την αντικατάσταση του σκάφους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ασφάλιση του σκάφους επί δικής του Δημαρχίας και στην επιλογή της εν λόγω εταιρείας μετά και από εισήγηση του Τεχνικού συμβούλου Θωμά Σκριβάνου.

Θέλαμε όπως είπε να βρούμε μία καλή ασφάλεια που να διασφαλίζει και την Εταιρεία και τους μετόχους από οποιονδήποτε συμβάν, όπως αυτό που συνέβη και τελικά καταφέραμε να έχουμε το μέγιστο από την ιστορία αυτή.

Και η προηγούμενη Διοίκηση είχε ασφαλισμένο το πλοίο. Το θέμα είναι η ασφάλεια τι μεγέθους είναι ,τι κύρους είναι και κατά πόσο ανταποκρίνεται έγκαιρα και σωστά στις υποχρεώσεις της. Αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή η επιλογή μας. Και ο δικηγόρος που ασχολήθηκε ήταν έγκριτος με πείρα σε αυτά τα θέματα ,που κατάφερε να ξεμπλέξει.

Ακολούθως ο Ι.Γαλουζής αναφέρθηκε και στις διεκδικήσεις που υπάρχουν σε εξέλιξη από ασφαλιστική εταιρεία για τις 2 μηχανές  του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» διευκρινίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ιστορία για τη μηχανή που κάηκε επί προηγούμενης Προεδρίας του Γ.Θανάτση.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» λέγοντας ότι αύριο όπως γνωρίζει θα υπάρχει συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΝΕΚ.

Όπως είπε  δια του εκπροσώπου της Παράταξης του στο ΔΣ, του Δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μελά, θα ζητήσουν να μην αγγιχθούν τα χρήματα για άλλους σκοπούς ,σίγουρα έχει ανάγκες η εταιρεία, όμως υπάρχει η δέσμευση απέναντι στον Καλυμνιακό λαό και τους μετόχους που ζητούν αντικατάσταση από ένα ασφαλές πλοίο, συμπληρώνοντας ότι θα καταθέσουν και τη δική τους πρόταση.

Κλείνοντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν περιλαμβάνονται στο ευχαριστήριο  του Προέδρου Γ.Θανάτση, είπε: Είναι θέμα Προέδρου, εκείνος οφείλει να κάνει τα δέοντα και θα δώσει τα ευχαριστήρια. Βέβαια δεν έχουμε καμία ανάγκη ,δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να μας πει ευχαριστώ ο κ. Θανάτσης.

Εμείς αισθανόμαστε ότι ο Καλυμνιακός λαός για την περίοδο τη δική μας Διοίκησης κατάλαβε ποιοι είμαστε, δώσαμε το μέγιστο του εαυτού μας, καταφέραμε να έχουμε μια Εταιρεία αξιόπλοη και αξιόπιστη  και με κύρος και να σχεδιάζει  μελέτες για αντικατάσταση. Είμαστε αυτοί που είχαμε ετοιμάσει και μελέτη προκειμένου να βρούμε τι σκάφος μπορεί να αγορασθεί, ψάχναμε μέσω διαδημοτικών συνεργασών την αντικατάσταση του «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ».Είχαμε βάλει το νερό στο αυλάκι.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Ι.Γαλουζής στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

23-2-2021 Γ.Γαλουζής : «Δικιά μας επιλογή η ασφαλιστική εταιρεία του Kalymnos Star»Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός