Ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης για covid-19, Μητροπολίτη, επιστολή Δημάρχου Κω, ΑΝΕΚ και Θερμοπηγές. (video)

1611

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης στο kalymnos-news.gr και αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας .

 Ξεκίνησε με το θέμα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες με covid-19, τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και τα αυστηρά μέτρα για την Κάλυμνο.

Επισήμανε ότι τα όσα είπε στο ραδιόφωνο στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» πριν μερικές ημέρες, παρερμηνεύτηκαν και κακώς αναφέρθηκε από την εφημερίδα ότι θεωρεί υπεύθυνο το Μητροπολίτη για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Κάλυμνο. Όπως είπε επικοινώνησε με την εφημερίδα και ήδη αλλάχθηκε ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση στον κόσμο να τηρούνται τα μέτρα, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο νησί μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων.

Άφησε αιχμές στους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων λέγοντας χαρακτηριστικά να μην κάνουν “πετροπόλεμο” και “ανταρτοπόλεμο” για ένα σοβαρό θέμα για να κερδίσουν κάποιους ψήφους. Μάλιστα πιο κάτω κάλεσε τους επικεφαλής να κάνουν το αυτονόητο και να βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα στον κόσμο.

Μίλησε για την ενέργεια του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά που ζήτησε τη διακοπή μετακινήσεων από Κάλυμνο σε Κω  και τόνισε ότι θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Χαρακτήρισε την ενέργεια άστοχη και ότι είχε επικοινωνία μαζί του και υπήρξε συνεννόηση για από κοινού τηλεοπτική παρουσία ώστε να κάνουν δηλώσεις και να πέσουν οι τόνοι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ΑΝΕΚ και με την αξιοποίηση των 750.000 ευρώ που πήραν από τη ασφάλεια  είπε ότι θα αγοραστεί σκάφος ισάξιο και καλύτερο από το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ».και την επόμενη εβδομάδα θα συνέλθει το ΔΣ για να επισημοποιηθούν οι κινήσεις για το πως θα επενδυθούν τα χρήματα. Για την ΑΝΕΚ επίσης είπε ότι ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνει την επικοινωνιακή πολιτική στο σύνολο της και από τα χείλη του .ως μεγαλομετόχου θα ακούγονται οι όποιες ανακοινώσεις.

Αναφορικά με το ερώτημα για τις Θερμοπηγές και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για να περιέλθουν σε ΑΕ που θα ιδρυθεί, είπε ότι θα μιλήσει κάποια άλλη στιγμή,

Κλείνοντας τόνισε ότι οι Θερμοπηγές, η Ολοκληρωµένη Εγκατάσταση διαχείριση Αποβλήτων  (Ο.Ε.Δ.Α ) και η αντιμετώπιση των βρόχινων νερών του εμπορικού δρόμου είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και μέσα σε 16 μήνες ήταν αδύνατο να κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δ.Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

22-2-2021 Δ.Διακομιχάλης για covid-19, για επιστολή Δημάρχου Κω, για ΑΝΕΚ και Θερμοπηγές
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός