Ο Καλύμνιος σεφ Δημήτρης Κουλλιάς στο περιοδικό Οlive Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”.

2207

Στο περιοδικό Οlive Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την εφημερίδα  «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» φιλοξενείται ο γνωστός Καλύμνιος σεφ Δημήτρης Κουλλιάς.

Με τα ιδιαίτερα θαλασσινά προϊόντα, άγνωστα στον πολύ κόσμο, που χρησιμοποιεί δημιουργεί πιάτα πρωτότυπα, πρωτοποριακά, εντυπωσιακά,με ιδιαίτερες και νοστιμότατες γεύσεις.

Όπως αναφέρει το περιοδικό για το Δημήτρη Κουλλιά:

Είναι Καλύμνιος, αλλά εργάζεται στην Κω ως executive chef στο Ξενοδοχείο “Horizon Beach Resort” και παράλληλα διδάσκει μαγειρική στη σχολή ΑΝΚΟ. Στο ορεινό χωριό Πυλί της Κω δημιούργησε-μαζί με την επίσης μαγείρισσα σύζυγο του Βασιλεία Χουρδάτο FOX,ένα ερευνητικό εργαστήριο γαστρονομίας.

Εκεί πειραματίστηκε πάνω σε αγαπημένα του θαλασσινά προϊόντα, έβγαλε συνταγές, τις τελειοποίησε και τις τυποποίησε, παρουσιάζοντας κάποια πολύ ιδιαίτερα και καινοτόμα προϊόντα.

Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό είναι η ντελικάτη φουσκοσαλάτα-κρέμα σπινιάλου, όπου κατάφερε να τιθασέψει τον μεταλλικό χαρακτήρα της φούσκας,»διασώζοντας» τη γοητευτική, ιωδιούχο γεύση της.  Ακολούθησαν το βούτυρο αχινού με συκωτάκι από μπαρμπούνι, το σαλάχι σκορδαλιάς με αμύγδαλο, το χταπόδι με τρούφα και δενδρολίβανο και η ταραμοσαλάτα με κόκκινη κολοκύθα και κάβουρα
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός