Παρέμβαση από τον πρώην Δήμαρχο Γ.Ρούσσο για την οριακή κατάσταση της Καλύμνου λόγω covid-19 (video)

1372

Με αφορμή την οριακή κατάσταση που υπάρχει στην Κάλυμνο από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων covid-19, ο πρώην Δήμαρχος Γεώργιος Ρούσσος μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι, θέλει να κάνει κυρίως μία παρέμβαση αλλά και να καταθέσει κάποια πρόταση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι στιγμές κρίσιμες και σοβαρές και νιώθει μία ευθύνη κι έχει κάποιες σκέψεις τις οποίες θέλει να τις πει με παρρησία.

Τόνισε ότι έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο ως κοινωνία ,τόσο από την άποψη των κινδύνων της υγείας μας με τον κορωνοϊό όσο και από τη άποψη της οργάνωσης μας, αλλά και την κοινωνική συνοχή μας.

Aναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση του Νοσοκομείου που έχει φτάσει στα όρια του, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων,  ενώ εστίασε σε όσους  με το πρόσχημα της πίστης και της εκκλησίας εκφράζουν διαφορετική άποψη για την πανδημία και τον εμβολιασμό. Ζήτησε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση κι από τις δύο πλευρές και να μην ανταλλάσσονται προσβολές,

Στη συνέχεια είπε, ότι συμφωνεί με τις θέσεις που εξέφρασε ο Δήμαρχος σε μήνυμα του  και κάλεσε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που κατέχουν θέσεις να πάρουν θέση και να μιλήσουν ευθέως.

Ακολούθως εξέφρασε την εκτίμηση για  παιχνίδια διαγκωνισμού που είναι σε εξέλιξη και για τα νησιά covid free που κάποιοι ετοιμάζουν και προωθούν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιστολή του Δημάρχου Κω  Θεοδόση Νικηταρά με την οποία ζητά να απαγορευτεί η μετακίνηση από Κάλυμνο σε Κω, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακολουθεί ολισθηρό δρόμο.

Συνεχίζοντας ο Γ.Ρούσσος μίλησε για την πρόταση του, που είναι ο μέγιστος δυνατός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού. Αυτή  όπως είπε είναι  η επίθεση που θα πρέπει να κάνουμε.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γ.Ρούσσος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

18-2-2021 Παρέμβαση από τον Γ.Ρούσσο για την οριακή κατάσταση της Καλύμνου λόγω covid-19