Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου μπαίνει η Κάλυμνος. Τι ισχύει από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

6657

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου μπαίνει η Κάλυμνος από αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 6.00 το πρωί

 Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση για την Κάλυμνο:

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου μπαίνει από αύριο και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ο Δήμος Καλυμνίων, όπου την 1η Φεβρουαρίου υπήρχαν 3 ενεργά κρούσματα και αυτή τη στιγμή είναι 64, καθώς και ο Δήμος Καρπάθου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15 ενεργά κρούσματα, ενώ την 1η Φεβρουαρίου δεν υπήρχε κανένα ενεργό κρούσμα

Δείτε το σχετικό video

Ξανά στο «κόκκινο» η Κάλυμνος. Η ανακοίνωση του Ν.Χαρδαλιά

Eιδικότερα από αύριο πρωί Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 για το  επίπεδο αυξημένου κινδύνου που μπαίνει η Κάλυμνος. ισχύουν τα παρακάτω.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.00 απόγευμα ,μέχρι τις 05.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο

Μετακινήσεις εκτός των ορίων του Δήμου Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του Δήμου Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο: α) Από και προς την εργασία, β) για λόγους υγείας, γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας, δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει η παρούσα, ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα

Καταστήματα τροφίμων-Φαρμακεία-Καθαριστήρια-Πρατήρια καυσίμων

 Τα καταστήματα τροφίμων ( σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι,κρεοπωλεία,ιχθυοπωλεία,ζαχαροπλαστεία ) φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop καθαριστήρια καταστήματα καπνικών προϊόντων  λειτουργούν έως τις 17:30.

– 1 Άτομο για κάθε 25 τμ

-Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων

-Στα καταστήματα τροφίμων απόσταση 2 μέτρων κστά την σναμονή στα ταμεία.

 Εστίαση

Αναστολή λειτουργίας .Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) διανομής προϊόντων (deliveri) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στο εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων.

Λιανεμπόριο

Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/ προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) με την εξαίρεση των επιχειρήσεων πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων που επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως  καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside)

Τα περίπτερα επιτρέπεται να λειτουργούν όλο το 24ωρο

Πλανόδιο Εμπόριο

Επιτρέπεται το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο μόνο εντός της περιφέρειας της φορολογικής έδρας του πωλητή.

Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα  αισθητικής

Λειτουργούν με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Τέσσερα άτομα έως 100 τμ και ένα άτομο για κάθε 25 μέτρα επιπλέον

Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας

Οι πελάτες προσέρχονται κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων

Απαγορεύεται η αναμονή πελατών

Υπηρεσίες Τεχνικού ελέγχου οχημάτων, συνεργεία αυτοκινήτων

Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων

Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών

Αναστολή λειτουργίας

Σχολεία

Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων) , Γυμνασίων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Λύκεια με τηλεκπαίδευση

Παιδικοί Βρεφονηπιακοί με τα προβλεπόμενα μέτρα

Εκκλησίες

Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων, κηδειών

 Με ένα άτομο ανά 25τμ και ανώτερο αριθμό εννέα άτομα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι με απόφαση του Μητροπολίτη οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργούν χωρίς πιστούς κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας