Συνεχίζει να παραμένει προσαραγμένο το φορτηγό πλοίο “ASTOL” σε βραχώδη περιοχή ΒΑ Ψερίμου. Συνελήφθη ο Πλοίαρχος.

1819

Συνεχίζει να παραμένει σήμερα Σάββατο πρωί, 27 Φεβρουαρίου 2021  προσαραγμένο το  φορτηγό πλοίο “ASTOL” σε βραχώδη ακτή του ακρωτηρίου “ΒΑΣΙΛΙΚΗ” βορειοανατολικά ν. Ψερίμου, ενώ έχει διαπιστωθεί ρήγμα και εισροή υδάτων. 

Το το Φ/Γ πλοίο ”ASTOL” σημαίας Σιέρα Λεόνε, με έντεκα (11) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος. εντοπίστηκε χθες Παρασκευή πρωινές ώρες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας και άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Στην περιοχή μετέβη και το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π.11615, προς παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ήταν έμφορτο με τσιμέντο σε σακιά. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης εξωτερικού γάστρας από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ρήγμα και εισροή υδάτων. 

Ακολούθως, ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του εν λόγω πλοίου και τοποθετήθηκαν αντλίες για την απάντληση του θαλάσσιου ύδατος.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ”ASTOL” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις

Το Φορτηγό πλοίο έχει μήκος 114 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Ρωσίας.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός