954 οι συνολικοί εμβολιασμοί που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Κάλυμνο που αντιστοιχούν σε 564 άτομα.

922

Συμπληρώθηκαν σήμερα Κυριακή  28 Φεβρουαρίου 2021 , 45 ημέρες από τότε που έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Κάλυμνο και ο συνολικός αριθμός έχει ανέλθει στους 954.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 874 εμβολιασμοί για covid-19 στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, ενώ από το κλιμάκιο ΕΟΔΥ περίπου 80 εμβολιασμοί (1η και 2η δόση σε 40 άτομα) στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου

Στους 874 στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου  περιλαμβάνονται Υγειονομικοί, προσωπικό Νοσοκομείου, ιδιώτες ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί ,ηλικιωμένοι  στην πλειονότητα τους 80 ετών και άνω και κάποιοι άνω των 75 ετών.

Να σημειώσουμε ότι οι 874 εμβολιασμοί στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου αντιστοιχούν σε 524 άτομα. Από τα 524 άτομα τα 350 άτομα έχουν κάνει  και  τη 2η δόση, ενώ άλλα 174 άτομα έχουν κάνει την 1η δόση

Μαζί με το γηροκομείο έχουν γίνει 564 εμβολιασμοί σε αντίστοιχα άτομα, εκ των οποίων οι 390 έχουν κάνει και τη  δεύτερη δόση.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από 75-79 ετών αλλά συνεχίζεται και η 2η δόση για τους 80 ετών και άνω.

Ειδικότερα για το εμβόλιο της ASTRA ZENECA για ηλικίες κάτω των 65 ετών, αυτοί θα γίνονται στο δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργήσει άμεσα στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Καλύμνου, καθώς αυτό το εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται σε άλλο χώρο.

Δεν θα γίνει καμία μετακίνηση εκτός νησιού για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών. Σύντομα μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov θα κλείνονται κανονικά τα ραντεβού για την Κάλυμνο. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει το θέμα για την ακριβή

Για την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περίπου 190 εμβολιασμοί σε αντίστοιχα άτομα.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός