Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου: Το σύνθημα όλων μας θα πρέπει να είναι «Θέλω το Πάσχα να πάω κι εγώ στην εκκλησία» και να αλλάξουμε την επιδημιολογική εικόνα του νησιού. (video)

1050

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Κυριακή 28 Μαρτίου στο kalymnos-news.gr ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.

Ο Έπαρχος αναφέρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης ,ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου Άγγελος Καλαθιανάκης και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Καλύμνου Νικόλαος Τσαγκάρης.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε, ήταν μία συνάντηση επιβεβλημένη, μετά την αρνητική εξέλιξη την προηγούμενη ημέρα που η Κάλυμνος συνεχίζει να παραμένει στο «Βαθύ κόκκινο» για 6η εβδομάδα.

Η  οικονομία της  Καλύμνου βρίσκεται στο ναδίρ και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ακόμη και στις επιχειρήσεις που δουλεύουν. Φανταστείτε όπως συμπλήρωσε για αυτές που  είναι κλειστά, όπως το λιανικό εμπόριο και η εστίαση. Όταν τρέχουν οι πάγιες δαπάνες ,οι φορολογικές υποχρεώσεις και δεν εισπράττουν ,τα όποια αποθέματα υπήρχαν έχουν εξαντληθεί.

Στη συνέχεια ο Μανώλης Μουσελλής αναφέρθηκε στα ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στην Κάλυμνο και δεν επέτρεψαν να βγούμε από το βαθύ κόκκινο.

 Η αγωνία του Προέδρου των Εμπόρων και των Ξενοδόχων μας ,όπως είπε μας έσπρωξαν να κάνουμε αυτή τη συνάντηση το Σάββατο το μεσημέρι. Συστρατευόμαστε με αυτό που ζητούν οι Έμποροι και οι Ξενοδόχοι να αρχίσουμε να μπαίνουμε στη κανονικότητα.

 Παρά τα μέτρα όπως επισήμανε καθημερινά υπάρχουν 1-2 κρούσματα, άρα δεν είναι το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων κι έτσι θα πρέπει να το δουν οι Επιδημιολόγοι.

Θα στείλουν επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης την οποία θα στηρίξει το Επαρχείο και ο Δήμο. Όπως είπε η Επιδημιολογική Επιτροπή αποφασίζει με βάση τα στοιχεία και δεν είναι πολιτική η απόφαση.

Ο Έπαρχος έκανε έκκληση και αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη για να αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα,  λέγοντας χαρακτηριστικά: Το σύνθημα μας θα πρέπει να είναι «το ΠΑΣΧΑ θέλω να πάω κι εγώ στην Εκκλησία» θέλουμε να πάμε όλοι.

Αναφορικά με τις οικονομικές ενισχύσεις των Δήμων για τον covid-19,  είπε ότι ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε και διαπιστώθηκε ότι η Κάλυμνος πήρε μικρότερο  ποσό από αυτό  που έπρεπε αναλογικά με την Κω. Ανέφερε ότι στην Κάλυμνο υπάρχουν 1.300 περίπου επιχειρήσεις λιανεμπορίου και εστίασης που πλήττονται και θα γίνουν ενέργειες για αύξηση της ενίσχυσης.

 Κλείνοντας ο Μανώλης Μουσελλής απάντησε στο θέμα διαχωρισμού των κρουσμάτων της ΠΕ Καλύμνου ανά νησί, ενώ όπως είπε είναι ανοιχτός να απαντήσει σε οποιοδήποτε συμπολίτη του στείλει κάποιο μήνυμα η ερώτημα 

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Έπαρχος Μ.Μουσελλής το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

28-3-2021 Έπαρχος Καλύμνου Κι εγώ θέλω το Πάσχα να πάω στην εκκλησίαΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός