“Έφυγε”από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Παναγιώτης Μπίλλης, από την Καρδάμαινα Κω, συνταξιούχος Τραπεζικός.

2380

Την τελευταία του πνοή άφησε  σήμερα  Κυριακή  7 Μαρτίου  2021 στις 3.00 το μεσημέρι στο σπίτι του στην πόλη της Κω,  ο Παναγιώτης (Τάκης) Μπίλλης , έχοντας στο πλευρό του, τα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής του, τη σύζυγο του Γραμματική (Κίτσα) και τα δύο παιδιά του, το Γιάννη και την Μαρία.

Ο Παναγιώτης Μπίλλης γεννήθηκε το 1932  στην Καρδάμαινα Κω και ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Γιάννη και της Κλεονίκης Μπίλλη.

Τελείωσε το Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω και εισήχθη στην Ανωτάτη Εμπορική την οποία όμως δεν περάτωσε για οικονομικούς λόγους.

 Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός ΠΖ και μετά την απόλυση του διορίστηκε και εργάστηκε στον Αγροτικό  Συνεταιρισμό Καρδάμαινας. Από το 1958 –1960 εργάστηκε στο Δημόσιο Ταμείο Κω.

Το 1960 μετά από διαγωνισμό προσελήφθη στο Κατάστημα της Εθνική Τράπεζας Κω όπου υπηρέτησε, ενώ διετέλεσε και Προϊστάμενος μέχρι και το 1976.

Στη συνέχεια υπηρέτησε εκτός Κω, ως διευθυντής ή υποδιευθυντής στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζα σε Τήνο, Χίο, Λαμία, Μπραχάμι, Βύρωνα και Χολαργό στην Αθήνα.

Συνταξιοδοτήθηκε το 1990 οπότε επέστρεψε με την οικογένεια του στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κω.

Υποδειγματικός οικογενειάρχης παντρεμένος από το 1963 με τη Γραμματική (Κίτσα) Δρόσου, κόρη του Δημήτρη και της Ελένης Δρόσου, δημιούργησαν μία όμορφη  οικογένεια με δύο εξαιρετικά παιδιά.

Το Γιάννη πτυχιούχο γεωπόνο, διευθυντικό στέλεχος της μεγαλύτερης γαλακτοκομικής  Εταιρείας της  Κύπρου και τη Μαρία, πτυχιούχο Φυσικό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που υπηρετεί αυτή την περίοδο στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες. Επίσης είχε και 4 εγγόνια. 

Ο εκλιπών υπήρξε άριστος και υποδειγματικός στα υπαλληλικά του καθήκοντα. Όλοι οι συνάδελφοι του είχαν να πουν μόνο καλά λόγια. Σε όλα τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που εργάστηκε ήταν αγαπητός, εξυπηρετικός, έτοιμος πάντα να βοηθήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι όπου υπηρέτησε σε διάφορες πόλεις, δημιούργησε μόνο φίλους

Ευγενής, χαμογελαστός,κοινωνικός, αγαπητός, αξιοπρεπής, έντιμος, καλός συγγενής και φίλος, ανιδιοτελής με μόνο του οδηγό, την εξυπηρέτηση και τη βοήθεια στο συνάνθρωπο του.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο νέο Κοιμητήριο Κω αύριο Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 2.00 το μεσημέρι.  

Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί αντί στεφάνου τα χρήματα να διατεθούν στα γεύματα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός