Αποκαλυπτικό video που διαψεύδει όσους επιχειρούν να πείσουν ότι η συντήρηση-επισκευή του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» και «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» ΔΕΝ μπορούσε να γίνει στην Κάλυμνο.

3228

Από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό συμβάν της εκδήλωσης πυρκαγιάς, της βύθισης και της απώλειας εν πλω προς Πειραιά του σκάφους «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» , την 1η Νοεμβρίου 2020, κάποιοι επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δικαιολόγησης της απόφασης της Διοίκησης της ΑΝΕΚ να μεταβεί το σκάφος στον Πειραιά για την ετήσια επιθεώρηση –συντήρηση και να μην πραγματοποιηθεί εδώ στην Κάλυμνο, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στην προσπάθεια τους αυτή δεν δίστασαν να βγάλουν ακατάλληλα τα καρνάγια της Καλύμνου, να τα δυσφημίσουν κι έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν με εξώδικο ιδιοκτήτη καρνάγιου με ιστορία 150 ετών, επειδή τόλμησε να πει σε ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ότι το  «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την ετήσια επιθεώρηση –συντήρηση και την όποια επισκευή χρειαζόταν εδώ στην Κάλυμνο και να μην χρειαστεί να μεταβεί στον Πειραιά.

 Μία σειρά από  ανακρίβειες, ψεύδη και αστείες δικαιολογίες ακούστηκαν από αυτούς τους κυρίους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Δεν θα αναφέρουμε περισσότερα, αλλά για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όλων αυτών, αντλήσαμε από το αρχείο της εφημερίδας μας και σας παρουσιάζουμε ένα video που διαψεύδει αυτούς τους λιγοστούς που όψιμα επιχειρούν να πείσουν ότι δεν υπήρχαν οι δυνατότητες επιθεώρησης –συντήρησης και της όποιας επισκευής χρειαζόταν να γίνουν στην Κάλυμνο.

Ακόμη και η αντικατάσταση μηχανών έγινε επιτόπου στον χώρο του λιμανιού όπου αράζει το σκάφος, παρουσία εξουσιοδοτημένου συνεργείου της ΜTU που είχε έλθει στην Κάλυμνο

Δείτε λοιπόν χαρακτηριστικές εικόνες για το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» κατά σειρά. Το 2013 επί προηγούμενης Διοίκησης Γ.Θανάτση και το 2018 επί Διοίκησης Ι.Διαμαντή. Όλα τότε γινόντουσαν ΕΔΏ στην Κάλυμνο. Ακόμη και η αντικατάσταση των μηχανών.

1. Στις 15 Μαΐου 2013  το  «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» στο καρνάγιο στο ΛΑΦΑΣΙ

2. Στις 16 Νοεμβρίου 2013 . Τοποθέτηση της νέας μηχανή από ανακατασκευή που αγοράστηκε από ΑΝΕΚ σε αντικατάσταση αυτής που κάηκε. Χώρος εργασιών στο λιμάνι της Καλύμνου από εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της MTU και με τη συνδρομή μηχανικών από Κάλυμνο. 

3. 10 Μαΐου 2018 το  «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» στο καρνάγιο στο ΛΑΦΑΣΙ για συντήρηση.

4. 20 Ιουνίου 2018 Τοποθέτηση μηχανών  «Κάλυμνος ντόλφιν» στο λιμάνι  Καλύμνου παρουσία εξουσιοδοτημένου συνεργείου της ΜΤU που ήλθε στο νησί.

Αφιερωμένο λοιπόν το παρακάτω video σε όλους  αυτούς που δεν διστάζουν να πουν ανακρίβειες, να αποκρύψουν την αλήθεια , να δυσφημίσουν τα Καλύμνικα καρνάγια ,να πλήξουν και να προσβάλουν τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Καλύμνου και τους ταρσανάδες του νησιού που λειτουργούν εδώ και 150 χρόνια.

Όταν η συντήρηση-επισκευή του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» και «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» γινόταν στην Κάλυμνο.