Δεν ισχύει για το νησί της Καλύμνου το περιοριστικό μέτρο των μετακινήσεων για σούπερ μάρκετ μέχρι 2 χιλιόμετρα (video)

2108

Η ανακοίνωση ότι για τις μετακινήσεις με τον κωδικό 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας , δημιούργησε απορίες και ερωτήματα.

Το kalymnos-news.gr έγινε δέκτης ερωτημάτων αναγνωστών του, αν θα μπορούν να μεταβούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ που απέχει περισσότερο από 2 χιλιόμετρα από την οικία τους. Αν πχ μπορούν να μεταβούν από τον Πάνορμο στην Πόθια ή το αντίθετο.

Από την πρώτη στιγμή  διευκρινίσαμε  ότι  τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν για την Κάλυμνο, αφού όλο το νησί είναι  ενιαίος Δήμος.

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στον Πάνορμο και συνομίλησε με τον Κυριάκο Σμαλιό εκ των ιδιόκτητών, ο οποίος και επανέλαβε ότι στο νησί της Καλύμνου μπορούμε να μετακινηθούμε ελεύθερα σε όποιο κατάστημα τροφίμων επιθυμούμε, χωρίς κανένα περιορισμό αναφορικά με την απόσταση των δύο χιλιομέτρων,αφού πρόκειται γαι ενιαίο Δήμο. Επίσης είπε ότι υπάρχει επάρκεια ειδών και ότι η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

4-3-2021 Στο σούπερ μάρκετ Σμαλιός για τα νέα μέτρα κατά του covid 19Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός