Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που αφήνει την Κάλυμνο για 6η συνεχόμενη εβδομάδα στο “Βαθύ κόκκινο”

890

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με σημερινή ημερομηνία 27 Μαρτίου 2021 η απόφαση για τα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου
2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00″

 Η Κάλυμνος παραμένει στο Επίπεδο ΠΟΛΥ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινο) για 6η εβδομάδα.

Για όλες τις λεπτομέρειες δείτε αυτούσιο το ΦΕΚ πατώντας εδώ

Για την Κάλυμνο τα μέτρα παραμένουν τα ίδια που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Τι θα ισχύει για την Κάλυμνο

Παραθέτουμε σε γενικές γραμμές τα μέτρα που θα ισχύουν και τις κύριες δραστηριότητες :

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο

Μετακινήσεις εκτός των ορίων του Δήμου Καλυμνίων

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των ορίων του Δήμου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών 

Εκπαίδευση (Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές)

Αναστολή δια ζώσης εκπαιδευτικήε λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης. Εξαιρούνται σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων

Διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση)

Εκκλησίες

Τέλεση θρησκευτικών τελετών αποκλειστικά και μόνο από ιερέα και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων (κεκλεισμένων των θυρών)

Εξαιρετικώς επιτρέπεται την ημέρα των Γ΄Χιρετσιμών στις 2 Απριλίου 2021 η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου (Μητροπολιτικός ΙΝ Σωτήρος Χριστού) με αναλογία 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς.

 Εστίαση

Αναστολή λειτουργίας .Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) διανομής προϊόντων (deliveri) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στο εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων.

Καταστήματα τροφίμων-Φαρμακεία-Πρατήρια καυσίμων-Καθαριστήρια-καταστήματα πώλησης καπνικών ρποϊόντων

Τα καταστήματα τροφίμων ( σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι,κρεοπωλεία,ιχθυοπωλεία,ζαχαροπλαστεία ) , pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα καπνικών προϊόντων  λειτουργούν έως τις 17:30.

– 1 Άτομο για κάθε 25 τμ

-Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων

-Στα καταστήματα τροφίμων απόσταση 2 μέτρων κστά την σναμονή στα ταμεία.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Λιανεμπόριο

Αναστολή Λειτουργίας

Πλανόδιο –Υπαίθριο Εμπόριο

Μόνο το στάσιμο όπως μέχρι τώρα.

ΤΑΧΙ

Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

Κομμωτήρια, κουρεία

Επιτρέπονται οι δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και  κέντρων περιποίησης άκρων/ΚΑΔ 96.02 από τη Δευτέρα το πρωί με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Τέσσερα(4) άτομα έως 100τμ και ένα (1) άτομο για κάθε 25 τμ επιπλέον.

-Απόσταση δύο(2) μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας

-Οι πελάτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων

-Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο.

-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με ραντεβού των πελατών ,ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Ειδικώς για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμό νυχιών ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

-Προαιρετικά ( διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 έως τις 20.30

Υπηρεσίες Τεχνικού ελέγχου οχημάτων, συνεργεία αυτοκινήτων

Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων

Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών

Αναστολή λειτουργίας

Επίσης επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας με τα πόδια ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα σε περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, είτε το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους