Εορτασμός επετείου 7ης Μαρτίου μόνο με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώον.

362

Από το Επαρχείο Καλύμνου εκδόθηκε το πρόγραμμα για τον εορτασμό της επετείου της 7ης Μαρτίου την ερχόμενη Κυριακή.

Οι εκδηλώσεις λόγω μέτρων covid-19 περιορίζονται μόνο σε φωταγώγηση και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον με κατάθεση στεφάνων και μικρό αριθμό συμμετεχόντων.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
73ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1948

Η Δωδεκάνησος γιορτάζει φέτος την 73η επέτειο της Ενσωμάτωσης της με τη μητέρα Ελλάδα. Ο λαός της Δωδεκανήσου τιμά τη μνήμη των προγόνων του, που στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, διατήρησαν αλώβητη την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση και άσβεστη τη φλόγα για λευτεριά και ένωση με την πατρίδα. Με τους αγώνες και τις θυσίες τους, κατόρθωσαν να αποτινάξουν το ζυγό και να ενσωματωθούν στον Εθνικό Κορμό .
Κατά τον εορτασμό θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Καλύμνου

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

Γενικός σημαιοστολισμός, από της ογδόης πρωινής ώρας της 5ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 7ης Μαρτίου 2021, όλων Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι της Πόλης της Καλύμνου.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των
τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Μαρτίου 2021.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στην Κεντρική Πλατεία, από τους : Έπαρχο, Δήμαρχο, Διοικητή του 5\42 Σ.Ε. Καλύμνου, Διοικητή του Α.Τ. Καλύμνου και Λιμενάρχη.

Το πρόγραμμα φέτος, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών της πανδημίας, διαμορφώνεται με βάση τα οριζόμενα στην ΚΥΑ αριθμ.Δ1α/Γ.Π. οικ.12639/27-02-21 “Έκτακτα Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, στο σύνολο της Επικράτειας” .
Στην κατάθεση στεφάνων θα τηρηθούν αυστηρά οι υγειονομικές διατάξεις που προβλέπονται και δεν θα παραστούν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός