Η Αναστασία Κάτρη για πανδημία, λειτουργία ΔΣ και έλλειψη ενημέρωσης από ΑΝΕΚ (video)

392

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 η δημοτική σύμβουλος και εκπρόσωπος τύπου της Παράταξης «Κάλυμνος– Ενότητα-Αναγέννηση» Αναστασία Κάτρη.

Η Αναστασία Κάτρη αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας εστιάζοντας στην πανδημία,στη λειτουργία του ΔΣ και στην έλλειψη ενημέρωσης από ΑΝΕΚ

ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ξεκίνησε με το θέμα της πανδημίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει εξελιχθεί σε ένα κοινωνικό ζήτημα,  ενώ έχει παρατηρηθεί τελευταία μία πόλωση στον κόσμο της Καλύμνου που είναι από τις πλέον  δυσάρεστες παρενέργειες.

Η διοίκηση του τόπου θα πρέπει να εξομαλύνει αυτές τις διαφορές που υπάρχουν και να υπάρχει μία προσπάθεια ενωτική.

Παράκληση προς όλους να γίνει  βίωμα ότι δεν έχει όφελος κανείς Καλύμνιος το νησί μας να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ο Δήμος  θα πρέπει να συνταχθεί με την πρωτοβουλία για ασφαλή νησιά και να πρωταγωνιστήσει  για το δικό μας νησί.

Κλείνοντας για την πανδημία είπε ότι είναι κάτι υπαρκτό ,κάποιος μπορεί να μην πιστεύει στα μέτρα, αλλά δεν μπορεί να προτρέπει και τους άλλους να μην τα τηρούν και να τους βάζει σε κίνδυνο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΣ

Στη συνέχεια μίλησε για τη λειτουργία του ΔΣ, λέγοντας ότι υπάρχει σε ένα βαθμό απαξίωση και εστιάζοντας στο θέμα των παραγωγών που προτάθηκε από την Παράταξη της να συζητηθεί εκτός ημερησίας είπε ότι χρειάστηκε μία ώρα για να καταλήξουμε αν θα έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν θα έπρεπε να συζητηθεί ή όχι.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΚ

Η Αναστασία Κάτρη ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης για διάφορα θέματα, αφήνοντας τον κόσμο να οργιάζει η φαντασία του Είναι κάποια  θέματα που θα πρέπει να έλθουν στο ΔΣ όπως είναι το θέμα με την ΑΝΕΚ.

Εστιάζοντας στη συνέχεια στην ΑΝΕΚ είπε ότι υπήρξε ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν ,το οποίο ευτυχώς, ολοτελώς δεν χάθηκε μια σημαντική περιουσία από την Εταιρεία, διότι υπήρξε η αποζημίωση. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει έλθει  ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, όχι καν στο ΔΣ, ούτε στη Γενική Συνέλευση,ότι έγινε ένα συμβάν ,αντιμετωπίστηκε έτσι, εξασφαλίστηκε αυτή η αποζημίωση. Πως θα  χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά από εδώ και πίσω, πως θα εξασφαλίσουμε ότι θα αντικατασταθεί η περιουσία που χάσαμε ,με ένα πλοίο ισάξιο ή και καλύτερο. Δεν θα έπρεπε να υπάρξει μία σχετική ενημέρωση;

Η  Αναστασία Κάτρη  αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων και κλείνοντας τη συνέντευξη είπε:

Μου δίνεται η αίσθηση ότι κάποιες φορές είμαστε δέσμιοι αποφάσεων που έχουν παρθεί στο παρελθόν. Αποφάσεις που έχουν παρθεί υπό πίεση, οι οποίες ήταν μπαλώματα σε κάποια ζητήματα που υπήρχαν.

Θα πρέπει από εδώ και πίσω η Δημοτική αρχή και το  Δημοτικό συμβούλιο να αποδεσμευθεί απ’ όλα αυτά ,να μην είμαστε δέσμιοι παλιών αποφάσεων οι οποίες δεν είναι πάντα οι σωστότερες ,να αξιολογήσουμε κάποια πράγματα κι από εδώ και πίσω να είναι στη σωστή κατεύθυνση, να υλοποιείται σύντομα και να έχουμε το αποτέλεσμα που θα πρέπει να έχουμε. Το οφείλουμε στην Κάλυμνο.

Δείτε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

9-3-2021 Η Εκπ.Τύπου Αναστασία Κάτρη της παράταξης του Γ.Μαστροκούκου για την επικαιρότηταΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός