Ξεπέρασαν τους 1.100 οι εμβολιασμοί στην Κάλυμνο που αντιστοιχούν σε 704 άτομα. Παρασκευή και Σάββατο έγιναν 150 εμβολιασμοί.

677

Σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και συμπληρώθηκαν 50 ημέρες περίπου ,από τότε που έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Κάλυμνο και ο συνολικός αριθμός έχει ανέλθει στους 1104.

Χθες Παρασκευή και σήμερα Σάββατο έγιναν συνολικά από το εμβολιαστικό κέντρο 150 εμβολιασμοί. Οι 140 ήταν για πρώτη δόση και οι 10 για τη 2η δόση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά στην Κάλυμνο 1104 εμβολιασμοί από εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου και από το κλιμάκιο ΕΟΔΥ στο Γηροκομείο.

Οι 1104 εμβολιασμοί αντιστοιχούν σε 704 άτομα. Από αυτούς οι 304 έχουν κάνει μόνο την 1η δόση, ενώ οι 400 έχουν κάνει και τη 2η δόση..

Στα 704 άτομα περιλαμβάνονται Υγειονομικοί, προσωπικό Νοσοκομείου, ιδιώτες ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί ,προσωπικό και φιλοξενούμενοι Γηροκομείου,  ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών.

Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί άλλοι 50 εμβολιασμοί.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η έναρξη εμβολιασμών με το εμβόλιο της ASTRA ZENECA για ηλικίες κάτω των 65 ετών. Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία που θα ξεκινήσουν. ‘

Αυτοί θα γίνονται στο δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργήσει στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Καλύμνου, καθώς αυτό το εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται σε άλλο χώρο. Δεν θα γίνει καμία μετακίνηση εκτός νησιού για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών.

Κλείνοντας θα πρέπει να κάνουμε μία αναφορά στο προσωπικό του εμβολιαστικού Κέντρου και στον Φαρμακοποιό  του Νοσοκομείου που καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και χωρίς καθυστερήσεις  στο δύσκολό έργο που επιτελούν. 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός