Ορεινός περίπατος στον άγιο Ανδρέα στην Κεφάλα και στα υψώματα πάνω από το Πυθάρι (video)

986

Μία διαφορετική διαδρομή στη νοτιοδυτική  πλευρά της Καλύμνου με τις δικές της ομορφιές και δυσκολίες από το Μάμα Χαραμαντά .

Αυτή τη φορά έχοντας στην παρέα  του τον Μιχάλη Ανθούλη και τον Παύλο Ταβουλάρη επέλεξαν ένα ορεινό περίπατο για να επισκεφτούν τον Άγιο Ανδρέα στην Κεφάλα και στη συνέχεια να ανηφορήσουν και να κατηφορίσουν για τη Μονή της Αγίας Τριάδας στο Πυθάρι.

Μέσα στους βράχους πάνω από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας σε ένα σημείο που είναι σαν μικρή όαση, ο άγιος Ανδρέας ένα όμορφο Εκκλησάκι (μετόχι της αγίας Αικατερίνης).

Στη συνέχεια η διαδρομή δυσκόλεψε, πάνω σε βράχια, ανηφορική χωρίς κανένα μονοπάτι. Η Ομάδα τα κατάφερε και συνέχισε στα υψώματα πάνω από την Μονή της Αγίας Τριάδας στο Πυθάρι.

 Βέβαια η αρχική σκέψη να επισκεφτούν την Μονή ακυρώθηκε, αφού λόγω των μέτρων κατά του covid-19 δεν θέλησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τις μοναχές.

Έτσι ο Μάμας αρκέστηκε σε πλάνα της Μονής από ψηλά.

 Βέβαια η επιστροφή τους επιφύλαξε και μια ευχάριστη έκπληξη, όταν συνάντησαν στον άγιο Ανδρέα δύο νεαρές και πανέμορφες κοπέλες που έκαναν πεζοπορία.

Την Αννίτα Χαλίκου και την Καλλιόπη Τηλιακού.

 Η Αννίτα, κόρη του μεγάλου ευεργέτη του νησιού Γιάννη Χαλίκου, που βρίσκεται εδώ και 2 χρόνια για σπουδές στην Ελλάδα, έστειλε μέσα από το φακό του kalymnos-news.gr τους χαιρετισμούς της στους  γονείς της στο μακρινό Ντάργουιν

Δείτε τον όμορφο περίπατο μέσα από το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

6-3-2021 Πεζοπορία στην Κεφάλα, τον Αγ. Αντρέα και στα υψώματα στο ΠυθάριΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός