Ο Έπαρχος Μ.Μουσελλής για επιστροφή αγαλμάτων στο Μουσείο Καλύμνου, για δασικούς χάρτες και Θερμοπηγές. (video)

375

 Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021,στο  kalymnos-news.gr ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής εστιάζοντας σε τρία σημαντικά θέματα. Στην  επιστροφή αγαλμάτων στο Μουσείο Καλύμνου, για  τους δασικούς χάρτες  που αναρτήθηκαν και για τις Θερμοπηγές.

Για το θέμα των χάλκινων αγαλμάτων τα οποία είτε δόθηκαν από το αρχαιολογικό μουσείο της Καλύμνου  για να εκτεθούν σε χώρους του εξωτερικού είτε ανασύρθηκαν από Καλύμνιους ψαράδες και έχουν σταλεί για συντήρηση, ο Έπαρχος είπε: Μετά την επιστολή  που στάλθηκε από το Επαρχείο στο Υπουργείο Πολιτισμού, υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Γενικό Γραμματέα που βλέπει θετικά το θέμα της επιστροφής και ήδη έχει στείλει επιστολές τόσο στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων όσο και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ζητώντας τις απόψεις τους. Όπως είπε ευελπιστεί ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα και τα αγάλματα θα επιστραφούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου.

Στη συνέχεια ο Μανώλης Μουσελλής  αναφέρθηκε σε 2 θέματα που συζητήθηκα στο Περιφερειακό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη την περασμένη Κυριακή και αφορούσαν στους  Δασικούς  Χάρτες και στις Θερμοπηγές.

Για τους δασικούς χάρτες είπε ότι η Περιφέρεια θα αντιδράσει έντονα, επισημαίνοντας ότι  δεν μπορεί μάλιστα εν μέσω  πανδημίας να καλούνται πολίτες να πληρώσουν αρκετά χρήματα για να αποδείξουν πως κάποια ιδιοκτησία που την κατέχουν εδώ και αρκετά χρόνια ότι τους ανήκει.

Για το θέμα των Θερμοπηγών είπε ότι η Περιφέρεια κινείται στα πλαίσια των θέσεων που έχουν εκφραστεί από ΚΕΔΕ και ΠΕΔ και θα πρέπει να ξεκινήσουν όλα από μηδενική βάση.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

3-3-2021 Ο Έπαρχος μιλάει για την «επιστροφή» των αγαλμάτων στο μουσείο ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός