Ο Αντιδήμαρχος Π.Ζωίδης για νέο περίπτερο που θα στηθεί για τον φύλακα στην Χωματερή και για μελέτη μεταβατικής περιόδου με περιορισμό απορριμμάτων και δεματοποίηση. (video)

548

Η λειτουργία της Χωματερής είναι ένα θέμα που απασχολεί τη Δημοτική Αρχή και σήμερα ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Παντελής Ζωίδης από τον χώρο του ΧΑΔΑ μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr για τους σχεδιασμούς και τις άμεσες κινήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο Αντιδήμαρχος είπε ότι άμεσα θα τοποθετηθεί ένα νέο περίπτερο στη θέση του παλαιού που κάηκε και κάνοντας μία αναδρομή ανέφερε ότι είναι το τέταρτο που τοποθετείται για τον  φύλακα προκειμένου να επιτηρεί τον χώρο. Από τα προηγούμενα το ένα ήταν κτιστό και γκρεμίστηκε και τα άλλα δύο καήκαν. Μάλιστα χαρακτήρισε τις όποιες φωτιές εκδηλώνονται ως εσκεμμένες και  όπως τόνισε θα υπάρχει συνεχής έλεγχος..

 Επίσης αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς για το ενδιάμεσο στάδιο, λέγοντας ότι ήδη γίνεται μελέτη για τη δημιουργία νέων εκσκαφών  προσωρινής τοποθέτησης απορριμμάτων  ενώ κατά τη μεταβατική περίοδο θα ξεκινήσει και δεματοποίηση των απορριμμάτων. Ο Παντελής Ζωίδης δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο, λέγοντας  ότι λεπτομέρειες θα πει σε λίγο καιρό, Όπως άφησε να εννοηθεί, στόχος είναι, κατά την ενδιάμεση περίοδο  και μέχρι την ολοκλήρωση της Ο.Ε.Δ.Α να ελαττωθεί ο όγκος των απορριμμάτων με διάφορους τρόπους.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέτυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

16-3-2021 Φτιάχνεται το «περίπτερο» του φύλακα στη ΧωματερήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός