Ο Γ.Καραϊσκος ο Καλύμνιος ραδιοερασιτέχνης,εκπέμπει στα βραχέα σε όλο τον κόσμο συμμετέχοντας στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

394

Ο δραστήριος και ανήσυχος  Γιώργος Καραϊσκος, ο Γιώργος των βροχών που εδώ και 30 χρόνια μετρά την βροχόπτωση της Καλύμνου και δεινός ραδιοερασιτέχνης, συμμετέχει με αυτή την ιδιότητα  στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνικά Επανάσταση του 1821.

Σαν Ραδιοερασιτέχνης, μας ενημερώνει ότι σήμερα  Σάββατο 20/3/2021, θα εκπέμπει στα βραχέα σε όλο τον κόσμο με το ειδικό διακριτικό SX5A για να διαφημίσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνικά Επανάσταση του 1821.

Οι χειριστές στην Κάλυμνο είναι ο Κώστας Γεωργιάδης με διακριτικό SV5/SV2MAC (το ατομικό του διακριτικό) και ο Γιώργος Καραϊσκος με διακριτικό SV5DZX.

Στο γεγονός αυτό, παίρνουν μέρος και όλοι οι ραδιοερασιτέχνες της Δωδεκανήσου, όπου όλοι θα εκπέμπουμε με το ίδιο διακριτικό του SX5A. (SX σημαίνει ότι είμαστε Ελλάδα, το 5 σημαίνει Δωδεκάνησα, το Α το γεγονός)

Αν θέλει κάποιος να διαβάσει περισσότερα για την δράση αυτή, ας αναζητήσει το SX5A στο Google.

Είχαμε εκπέμψει και για μία εβδομάδα (25/1 μέχρι και 3/2/2021) για το ίδιο γεγονός και κάναμε 17.000 επαφές σε όλο τον κόσμο, με το SX5A.

Όσοι κάνουν επαφή μαζί μας, παίρνουν ηλεκτρονικά , αναμνηστικό, πολύ ωραίο με ήρωες της επανάστασης. Έτσι μαθαίνουν σε όλο τον κόσμο για το γεγονός.

Η Ελλάδα χωρίζεται σε 9 περιοχές ραδιοερασιτεχνικές. Εμείς τα Δωδεκάνησα είμαστε περιοχή 5. Αύριο είναι η σειρά μας να εκπέμψουμε για ένα 24ωρο. Μετά την Κυριακή η περιοχή 6 , Δευτέρα η 7 κοκ. Στις 25 Μαρτίου θα εκπέμψουν και οι 9 περιοχές όλες μαζί.

Εκπέμπουν με διάφορες μορφές (modes).

Ο Γιώργος Καραϊσκος χρησιμοποιεί το CW (με σήματα μορς), ο Κώστας εκπέμπει με φωνή, και μόρς.

Δίνουμε και εμείς σαν Κάλυμνος το παρόν, στην μεγάλη αυτή επέτειο των 200 χρόνων.Η εκπομπή ξεκίνησε ενωρίς το πρωί κατά τις 03:30, μέχρι περίπου τις 08:00. Λίγη ξεκούραση και μετά συνέχεια το απόγευμα

Τα είδη των αναμνηστικών που αποστέλλονται.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός