Ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης δίνει απαντήσεις στην κριτική για την πανδημία και μιλά για ΑΝΕΚ και αντικατάσταση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» (video)

647

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης  δίνοντας απαντήσεις στην κριτική που του ασκήθηκε για την πανδημία ενώ μιλά για ΑΝΕΚ ,την αντικατάσταση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» και την επισκευή του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο Δήμαρχος  ξεκίνησε απαντώντας σε σχετική ερώτηση  για τα rapid tests που γίνονται στο προσωπικό του Δήμου Καλυμνίων σε τακτά διαστήματα και άφησε αιχμές για το Γ.Μαύρο για την κριτική που του άσκησε στο θέμα της πανδημίας,  χαρακτηρίζοντας την  ως κακόβουλη κριτική.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκούν για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, είπε ότι μόνο δύο φορές έκανε παρεμβάσεις σε Τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας δικαιολογώντας ότι δεν μπορεί να κρύβεται ένας Δήμαρχος όταν χτυπιέται το νησί με ανελέητο τρόπο. Θα ήταν χειρότερο αν δεν έβγαινα όπως είπε.

Στις αναφορές ότι ο Δήμαρχος έφερε τη Διμοιρία αστυνομικών από Κω, είπε ότι τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομία δεν τον κάνει ο Δήμαρχος.  Μάλιστα είπε ότι προκάλεσε τον κ. Μαύρο αν έχει έστω και ένα στοιχείο γραπτό να το δώσει. Επίσης είπε τα τηλέφωνα του είναι στη διάθεση του Εισαγγελέα να ανοιχθούν για να διαπιστωθεί αν επικοινώνησε με κάποιο παράγοντα από αυτούς που έχουν την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού στην περιοχή, για να δούμε κατά πόσο έχει βάση αυτό που λένε.

Κλείνοντας για το θέμα της πανδημίας είπε ότι ζήτησε να γίνει οριζόντιος εμβαλιασμός, διευκρινίζοντας  ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός για όσους δεν θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο

ΓΙΑ ΑΝΕΚ

Στο δεύτερο θέμα που εστιάστηκε η συνέντευξη, ήταν στην ΑΝΕΚ και στο θέμα της αντικατάστασης του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» αλλά και στις επισκευές στο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η ασφάλεια για το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ αντηλλάγησαν απόψεις για την αντικατάσταση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» . Δίνοντας περισσότερα στοιχεία ανέφερε τις περιπτώσεις που συζήτησαν . Η πρώτη να βρεθεί ένα σκάφος «ετοιμοπόλεμο» καλύτερο από το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» που να ικανοποιεί τις ανάγκες για να το αγοράσουν. Η δεύτερη περίπτωση είναι να πάμε σε ναυπήγηση. Επειδή όμως η ναυπήγηση θα πάει περίπου ένα χρόνο θα πάμε σε άλλες λύσεις για να καλύψουμε το φετινό καλοκαίρι που σημαίνει ενοικίαση ενός σκάφους.

Αναφορικά για το «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» είπε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα παραχωρήσει συνέντευξη για την ετήσια συντήρηση και τις επισκευές που έγιναν  καθώς και το κόστος τους.

Δείτε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

9-3-2021 Συνέντευξη του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη για την επικαιρότηταΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός