Ο Διοικητής 2η ΥΠΕ Χ. Ροϊλός για Νοσοκομείο Καλύμνου: Αυξάνονται οι κλίνες στην κλινική covid-19, επιλύεται το θέμα με το οξυγόνο, έγιναν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού(video)

876

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021  ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (2η ΥΠΕ) Χρήστος Ροϊλός. Μαζί και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λέρου Βασίλης Στασινόπουλος στον οποίο ανατέθηκε η προσωρινή παράλληλη άσκηση καθηκόντων ως Διοικητή του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Μιλώντας στο φακό του kalymnos news.gr ο Διοικητής της 2ης Χρήστος Ροϊλός είπε ότι είχε την ευκαιρία μαζί με το νέο Διοικητή να ενημερωθούν από τους Ιατρούς ,νοσηλευτές και διοικητικούς Διευθυντές για τα θέματα του Νοσοκομείου.

Διαπιστώσαμε όπως είπε. ότι η λειτουργία της κλινικής covid-19 γίνεται με ασφάλεια, αλλά επίσης διαπιστώσαμε ότι λόγω των κρουσμάτων που υπάρχουν στο νησί θα πρέπει να γίνει κάποια επέκταση, ήδη δόθηκαν οδηγίες στην Τεχνική Υπηρεσία και ξεκίνησαν γρήγορες εργασίες για να αυξηθούν οι κλίνες για ασθενείς με covid-19 για να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς στο Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο Διοικητή, στο θέμα αντιμετώπισης της έλλειψης οξυγόνου με γρήγορες διαδικασίες, στις ενέργειες για στελέχωση με 8 μόνιμους ιατρούς και 4 επικουρικούς, στην πρόσληψη 2 ιατρών για 6 μήνες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ έχουν προσληφθεί και 20 επικουρικοί νοσηλευτές. Όπως χαρακτηριστικά είπε η στελέχωση του Νοσοκομείου δεν είναι κακή.

Σε σχετική ερώτηση αν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως Διοικητής κάποιος από την Κάλυμνο, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό, αφού θα πρέπει να βγει  νέα προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης και βρέθηκε η λύση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου.

Στη συνέχεια μίλησε ο νέος Διοικητής Βασίλης Στασινόπουλος και όπως χαρακτηριστικά είπε, με συνεργασία και συναδελφικότητα θα αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα.

Κλείνοντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση που τέθηκε προς τον Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό για τη δυνατότητα  οριζόντιου εμβολιασμού όλων των κατοίκων της Καλύμνου όπως ζήτησε ο δήμαρχος,  είπε: Αυτό δεν είναι εφικτό αυτή την περίοδο με τα 2 εμβόλια που χρησιμοποιούνται. Ίσως αυτό μπορεί να γίνει αργότερα όταν κυκλοφορήσουν και τα εμβόλια της μία δόσης που θα μπορούν να γίνουν κι από τα Φαρμακεία. 

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

4-3-2021 Στην Κάλυμνο ο Διοικητής της ΔΥΠΕ και ο Διοικητής του νοσοκομείου ΛέρουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός