Ο Ι.Μαστροκούκος ασκεί κριτική στο Δήμαρχο για λανθασμένη διαχείριση της πανδημίας στην Κάλυμνο και αφήνει αιχμές ότι είναι «κουρασμένος» (video)

706

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος για θέματα επικαιρότητας.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στην πανδημία  και στο ότι η Κάλυμνος παραμένει για 6η εβδομάδα στο “βαθύ κόκκινο” λέγοντας ότι το νησί θα πρέπει να βγεί απ’ αυτή την λαίλαπα ,δεν πάει άλλο, είμαστε στη χειρότερη κατάσταση που μπορούσε να είμαστε ως νησί.  Η ψυχολογία του κόσμου είναι καταταλαιπωρημένη .

Ο Γιάννης Μαστροκούκος άσκησε αυστηρή κριτική  στο Δήμαρχο για τις δημόσιες αντιφατικές δηλώσεις που κάνει για το θέμα και καυτηρίασε τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας τοπικά και την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί.

Στη συνέχεια σχολίασε την ανακοίνωση του Δημάρχου ότι θα ενεργήσει για να απαλλαγούν τα καταστήματα που είναι κλειστά από δημοτικά τέλη και τέλη φωτισμού. Όπως είπε, πριν μερικές ημέρες έκανε ο ίδιος εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο με παρόμοια πρόταση για τους παραγωγούς του Βαθύ  και την απέρριψαν ως παράνομη, λέγοντας ότι είναι λαϊκιστές.

Για τη μειωμένη έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου είπε ότι δεν μπορεί «να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα» αφήνοντας αιχμές ότι ο Δήμαρχος έχει πλέον κουραστεί και δεν διεκδικεί.

Κλείνοντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι ο Δήμος δεν εκμεταλλεύτηκε το χρόνο αυτό για να εκπονήσει μελέτες και να εντάξει έργα και «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου»αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα γειτονικών μικρών Δήμων που προχώρησαν και ενέταξαν έργα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

30-3-2021 Συνέντευξη Γιάννη Μαστροκούκου