Ο προβληματισμός αναγνώστριας μας για τις κυκλοφοριακές δυσκολίες στο Λαφάσι και η επιτακτική ανάγκη κατασκευής του περιφερειακού δρόμου.

2157

Από την αναγνώστρια μας Ειρήνη Νυστάζου Ρούφα, λάβαμε επιστολή στην οποία καταθέτει τους δικαιολογημένους προβληματισμούς της για τις κυκλοφοριακές δυσκολίες στον κεντρικό δρόμο από Βουβάλη, Λαφάσι προς Βαθύ και την επιτακτική ανάγκη  κατασκευής του περιφερειακού δρόμου που θα επιλύσει το πρόβλημα.

Ένα σημαντικό έργο που πολλές φορές έχει προαναγγελθεί από τις Δημοτικές Αρχές που έχουν περάσει, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι ουσιαστικό.

Παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή της Ειρήνης Νυστάζου Ρούφα

Διαδρομή ζωής και θανάτου

Σήμερα καθώς πήγαινα σε εξωτερικές δουλειές, έτυχα σε ένα θλιβερό πραγματικά περιστατικό. Ενας οδηγός αυτοκινήτου, μεταφέροντας έναν ηλικιωμένο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, σφύριζε αγωνιωδώς να του παραχωρηθεί προτεραιότητα από τα προπορευόμενα οχήματα, για να φθάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο νοσοκομείο. Φαινόμενα που είναι συνηθισμένα στο νησί μας.

Κάνοντας συνειρμούς, μου ήρθε  στο μυαλό σαν εικόνα ,αν τύχει το ίδιο ακριβώς σε κάποιον κάτοικο του Βαθύ. Αν τύχει δηλαδή ο δύσμοιρος και έρχεται με ασθενοφόρο η ίδιον μέσο και τύχει καραμπόλας φορτηγών στον δρόμο μετά τη ΔΕΗ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάληξη δεν θα είναι ευχάριστη, και ευτυχώς που μέχρι τώρα αν δεν με απατά η μνήμη μου ,δεν έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό

Ο περιβόητος δρόμος, που χρόνια ακούμε και δυστυχώς δεν βλέπουμε, ο οποίος θα δώσει ανάσα στην ασφυκτική κίνηση του πάνω δρόμου είναι επιτακτική ανάγκη.

Παρεμβάσεις σε ήδη υπάρχοντες ,λειτουργικούς δρόμους ,είναι,κατά την ταπεινή μου γνώμη άσκοπες και ανώφελες.  Μάλλον η ζωή των κατοίκων του Βαθύ δεν έχει την ίδια αξία και βαρύτητα με τη ζωή των κατοίκων της Πόθιας κ άλλων περιοχών του νησιού, δυστυχώς……

Ας γίνει κάτι άμεσα και σύντομα πριν να είναι αργά!

Ειρήνη Νυστάζου Ρούφα