Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ.Ρήγας για μείωση ιικού φορτίου στα λύματα του Βιολογικού, για συζήτηση στο ΔΣ του θέματος των Παραγωγών και για ηλεκτροδότηση στο Βουτσάνι. (video)

368

Στο kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα  Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας, εστιάζοντας  σε τρία θέματα. Στη μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα του Βιολογικού καθαρισμού, στη συζήτηση στο ΔΣ για τους Παραγωγούς και στην ηλεκτροδότηση στο Βουτσάνι.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε με μία ευχάριστη είδηση για τη σημαντική  μείωση του ιικού φορτίου σε covid-19 που δείχνουν τα αποτελέσματα  των τελευταίων μετρήσεων στα λύματα του Βιολογικού καθαρισμού Καλύμνου. Όπως είπε οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν μία μείωση του ιικού φορτίου της τάξεως του 70% σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Στη συνέχεια ο Μικές Ρήγας μίλησε για το θέμα  που συζητήθηκε στο ΔΣ και αφορούσε τους παραγωγούς  και όπως είπε η στάση που τήρησε ο Ι.Μαστροκούκος θέλοντας να πλειοδοτήσει τον απογοήτευσε. Όπως επισήμανε πιστεύει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος που να μην ήθελε με μία  διαδικασία  νομότυπη  να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του Βαθύ από το Δήμο. Θα πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που είναι υλοποιήσιμες και όχι μόνο να ακούγονται ωραία στα αυτιά και μετά να μην εφαρμόζονται. Επίσης ο Μικές Ρήγας αναφέρθηκε και στα κωλύματα που υπάρχουν στις διαδικασίες και που δεν επιτρέπουν να υλοποιηθούν προτάσεις που έγιναν από την παράταξη του Ι.Μαστροκούκου.

 Κλείνοντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μικές  Ρήγας για την ηλεκτροδότηση στο Βουτσάνι, είπε ότι είναι έργο της Δημαρχίας Γαλουζή, το αίτημα κατατέθηκε το 2017 όταν ο ίδιος ήταν Αντιδήμαρχος και  το Μάιο 2019 πληρώθηκε το απαιτούμενο ποσό στη ΔΕΔΔΗΕ

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Μικές Ρήγας στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς 

11-3-2021 Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μικέ ΡήγαΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός